Menu
Schlitzer Leinen-Industrie Driessen

Hoeslaken linnen batist

Kwartsgrijs - 90 × 200 cm
Schlitzer Leinen-Industrie Driessen
Hoeslaken linnen batist
Kwartsgrijs - 90 × 200 cm
  € 179,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Fijne batist. Koellinnen.

  Deze hoeslakens zijn gemaakt door Schlitzer Leinen-Industrie Driessen van een fijne linnen batist - passend bij het gelijknamige beddengoed. Het beste Europese langvezelige vlas wordt tot fijn garen gesponnen en in een dichte platbinding geweven. Hierdoor ontstaat een dicht, gelijkmatig weefsel, de stof is zeer glad en voelt zacht aan. Linnen is bijzonder geschikt als beddengoed in de zomer, omdat het snel vocht kan opnemen en net zo snel weer kan afgeven, waardoor het een verkoelend effect heeft. Bovendien is linnen ongevoelig, vuilafstotend en duurzaam. De hoeslakens van de fijne linnen batist worden niet verder afgewerkt, alleen voor de verwerking wordt het linnen onderworpen aan een speciale voorwas, waardoor het linnen zachter wordt en een levendig, volumineus oppervlak krijgt. Als u de hoeslakens na het wassen slechts kort centrifugeert, te drogen hangt en vervolgens strijkt, krijgen de lakens hun gladde oppervlak terug.

  Beste oorsprong. Europees linnen

  Samen met Oberlausitz en Vlaanderen is Hessen een van de traditionele textielgebieden van Europa. Vele eeuwen lang verbouwden de boeren er vlas, verwerkten en sponnen het; de linnen garens werden geweven in hun eigen stallen en natuurlijk in de talrijke weverijen. Slechts enkele linnenweverijen hebben het tot op heden overleefd, waaronder de linnenindustrie Driessen in Schlitz. Zij is niet alleen gespecialiseerd in het weven van linnen, maar is ook bedreven in het produceren van de beste halflinnen en katoenen stoffen.

  Excursus: Droger of lijn

  In principe kan linnen beddengoed na het wassen worden gesponnen en in de droger worden gedaan, maar dan kan het nog meer krimpen, en vooral is het moeilijker glad te strijken en krijgt het achteraf niet meer het perfect gladde oppervlak. Maar voor degenen die het liever wat losser hebben, is het goed. Als u de was in de droger wilt doen, is het nuttig gebleken om drie tot vijf tennisballen in de trommel te doen. Dit maakt het beddengoed zachter en gladder - maar het wordt niet meer zo glad als voorheen, ook niet door strijken of mangelen. Drogen aan de waslijn is zachter (en bespaart ook energie). Centrifugeer de overtrekken na het wassen slechts kort. Als u het wasgoed na het drogen strijkt, bij voorkeur terwijl het nog licht vochtig is, krijgt het zijn gladde oppervlak terug.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204742

   100% linnen. Oorsprong Europa. Basisgewicht 150 g/m². Machinewas tot 60 °C, gebruik een mild wasmiddel zonder optische witmakers. Het weken van 2%. Het beddengoed is niet geschikt voor de wasdroger. Trek in vorm terwijl het nog vochtig is. Gemaakt in Duitsland.
   Voor matrassen tot 20 cm hoog.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen