Menu
PROLANA

Hennep voor alle seizoenen

155 × 220 cm
PROLANA
Hennep voor alle seizoenen
155 × 220 cm
  155 × 220 cm
  € 399,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Koel in de zomer, warm in de winter. Een hennepdeken voor het hele jaar

  Het gebruik van hennep als vulling voor beddengoed is nog zeldzaam, maar ligt voor de hand, omdat hennepvezels uitstekende vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen hebben. Dekbedden met een hennepvulling kunnen dus zowel in de winter als in de zomer worden gebruikt. Dit komt door de vezelstructuur: in tegenstelling tot linnen zijn hennepvezels hol van binnen. Binnenin de vezels kan hennep warmte-isolerende lucht opslaan en u dus warm houden. Tegelijkertijd kunnen hennepvezels (zoals linnen) veel vocht opnemen - tot een derde van hun eigen gewicht - zonder vochtig aan te voelen. Bovendien kunnen ze het vocht snel weer afvoeren, waardoor hennep niet alleen als verkoelend wordt ervaren, maar ook voor een droog slaapklimaat zorgt. Nog een pluspunt, vooral voor degenen die de voorkeur geven aan lichte dekens: hennepvezels hebben een laag eigen gewicht. Voor ons all-season dekbed worden de zuivere hennepvezels verwerkt tot een ademend vlies, dat wordt doorgestikt met een tijk van fijn, huidvriendelijk katoensatijn, waarvan de katoen afkomstig is van gecontroleerde biologische teelt. Het vulgewicht ligt tussen dat van het zomer- en duowinterhennepdekbed in. Het all-season hennepdekbed is daarom ook geschikt voor iedereen die het in de zomer graag wat warmer heeft of in de winter niet zo'n dik dekbed nodig heeft. Onze hennepdekbedden kunnen niet worden gewassen, maar dat geeft helemaal niet, want de hennepvezels zijn van nature antimicrobieel, antistatisch en vuilafstotend door hun gladde oppervlak en het feit dat ze geen eiwitten bevatten (zoals keratine en lanoline) en worden ook zeer goed verdragen door allergiepatiënten. Wij raden u aan de deken regelmatig goed te luchten.

  Oud en toch modern. Hennep

  Samen met vlas en brandnetel is hennep een van onze oudste nuttige en gecultiveerde planten. Tot in de 19e eeuw waren het belangrijke grondstoffen voor de kledingindustrie, voor touwen, koorden, zeildoek en nog veel meer. Met de industriële revolutie en de triomf van katoen verloren de robuuste vezelplanten aan belang, maar als snel hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen scoren ze al punten bij de teelt en oogst en behoren ze daarom vandaag tot de meest duurzame materialen. Hennep heeft aanzienlijk minder water nodig dan katoen. Hennep is sober en bestand tegen ongedierte, zodat noch bij de teelt noch bij de oogst en de verwerking herbiciden, insecticiden of synthetische meststoffen hoeven te worden gebruikt. Met zijn grote wortelstelsel zorgt de diepgewortelde plant voor een goede losmaking van de grond, wat een positief effect heeft op de stevigheid van de bodem. En hennep onderdrukt de groei van wilde onkruiden, waarvan de later in de vruchtwisseling geteelde gewassen profiteren. Maar zelfs als monocultuur kan hennep dankzij zijn zelftolerantie jarenlang zonder problemen op dezelfde grond worden geteeld. Ten slotte is hennep als textiel ook in vele opzichten superieur aan katoen: De weerstand en slijtvastheid van de lange, scheurvaste vezels zijn aanzienlijk beter, daarom werd vroeger zelfs zeildoek van hennep gemaakt. Ook nu nog zijn winning en verwerking zeer kostbaar, maar dankzij nieuwe procédés is het nu mogelijk uit de tamelijk ruwe hennepvezelbundels zeer fijne, gelijkmatige garens te spinnen, die nodig zijn voor kleding en beddengoed. Het gebruik als vulling voor beddengoed is daarentegen betrekkelijk nieuw. Tot 1996 was de commerciële hennepteelt in Duitsland verboden. Sindsdien is het aandeel van de lokale en ook de Europese hennepproductie toegenomen, maar zij kan bij lange na niet aan de sterk toegenomen vraag voldoen. Het merendeel van de verwerkte hennepvezels komt dus uit China.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207529

   Vulling 100% hennep. Herkomst Duitsland en China. Ticking 100% katoen. Herkomst Pakistan. De deken is niet wasbaar en moet dus regelmatig gelucht worden. Gemaakt in Duitsland.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen