FRUTEG

Grill houtskool van olijfpitten

FRUTEG
Grill houtskool van olijfpitten
  € 8,90
  € 5,50Basisprijs: € 1,83/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Milieuvriendelijk barbecueën met briketten van olijfpulp

  Alleen al in Duitsland wordt tijdens het seizoen 300.000 ton houtskool en houtbriketten voor barbecues verbruikt. Ongeveer tweederde van het gebruikte basismateriaal wordt onder twijfelachtige omstandigheden gekapt in de tropische wouden van Zuid-Amerika. Vaak wordt echter geïmporteerd hout uit Oost-Europese beukenbossen vernietigd voor de produktie van de goedkope massaprodukten, voor een houtskool waarvan de gebruikseigenschappen niet eens bijzonder uitstekend zijn. Voor de Griekse briketten wordt olijfpulp - pitten, schillen en pulpresten die bij de industriële productie van olijfolie worden verzameld - eerst volledig uitgeperst, als hout verkoold, vervolgens gemengd met een deel water en natuurlijk zetmeel en tot briketten verwerkt. De verwarmingskracht van olijfresten wordt in Griekenland al lang gebruikt, omdat ze traditioneel als pellets in de oven worden verbrand. Deze briketten ontbranden ook snel, branden lang en behouden urenlang een gelijkmatige warmte. Ze zijn geur- en smaakloos in gebruik, en er ontstaat nauwelijks rook - zelfs als er wat vet van het rooster in de kolen druipt. Onze leverancier werkt samen met een familiebedrijf in Kalamata, het grootste aaneengesloten olijventeeltgebied van de Europese Unie in het zuidwesten van het Griekse schiereiland Peloponnesos. De gecertificeerde producent van de olijfbriketten koopt de resten van hun olieproductie van kleine boeren uit de hele regio en verwerkt ze verder.

  Productinformatie

  Artikel nummer 16866

   Briketten gemaakt van geperste oliekoeken, neutraal van smaak en geur. Gecertificeerd ecologisch gerecycled product. Gemaakt in Griekenland. Papieren zak van 3 kg.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen