Glasatelier Herzog

Glazen ijspegels

(3 stuks)
Lengte ca. 22 cm
Glasatelier Herzog
Glazen ijspegels
(3 stuks)
Lengte ca. 22 cm
  Lengte ca. 22 cm
  € 32,90
  € 12,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Gespiegeld licht: boomornamenten van glas

  Het is moeilijk voor te stellen dat licht - vooral in de wintermaanden - ooit een kostbaar goed was in onze huidige tijd, waarin het bijna onophoudelijk wordt verlicht, geknipperd en verblind door talloze gloeilampen, neonbuizen en lichtgevende diodes. Met Kerstmis, het lichtfeest, was het in de 19e eeuw belangrijk om de relatieve duisternis van de huiskamers te contrasteren met een helder verlichte dennenboom: een symbolisch teken van de boodschap van de Advent - het licht dat de nacht doordringt - en een "sensatie" in de meest letterlijke zin, namelijk een sensatie voor de ogen van kinderen en volwassenen. Sinds de toenemende vraag naar glazen kerstboomversieringen in de jaren 1830, overtroffen Duitse glasblazers zichzelf in het ontwikkelen van modellen die het licht van de boomkaarsen op een bijzonder effectieve manier konden opvangen, breken en weerkaatsen met de weinige beschikbare materialen - glas, zilververf en metalen draden. Het spoelen van de glazen bollen met nat zilver zorgde voor een spiegeling van het gehele oppervlak, fijn gesponnen glaszijde en geplette glasscherven zorgden op hun beurt voor matte en iriserende glanseffecten als decoratieve elementen. De techniek van het "doorboren", waarbij met houten ponsen het oppervlak van de glazen bol naar binnen werd gedrukt en een patroon werd aangebracht, leverde op de verschillende aldus ontstane raakvlakken complexe lichtreflecties op, die in alle richtingen werden teruggekaatst. U vindt in ons assortiment een selectie van traditioneel vervaardigde glazen boomornamenten - van reflexballen en natverzilverde miniaturen tot Lauscha ijsglas en Boheemse glazen kraalornamenten.

  Productinformatie

  Artikel nummer 62494

   Deze massief glazen kerstboomversieringen worden niet geblazen, maar verhit tot 1.300 °C en gevormd door te draaien en samen te drukken. In tegenstelling tot de gebruikelijke holle en versierde kegels op de markt, benaderen de gedeeltelijk gewolkte ijspegels van massief glas, handgemaakt in Hongarije, heel dicht hun natuurlijke tegenhangers. In twee versies.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen