Otter-Messer

Geschenkset Anker Mes

Otter-Messer
Geschenkset Anker Mes
  € 269,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Om weg te geven. Het beroemde anker mes.

  Onder de zakmessen gemaakt door de Otter smederij in Solingen, is het Anker mes al lang een klassieker. U herkent het aan het messing anker, dat in het benen handvat is gezet en vlak is geslepen, en aan het geblauwde hoefijzermes van koolstofstaal - voor de trekkende snede. Wij bieden het ankermes hier aan in een geschenkset met een bijpassend leren holster, een stuk Belgische brok als slijpsteen en Ballistol universele olie voor de verzorging van het mes.

  Geblauwd staal.

  Om de spanningen in het staal te verminderen en zo te voorkomen dat het materiaal breekt, wordt staal na het harden vaak geblauwd (dit wordt ook ontlaten genoemd). Daartoe wordt het materiaal verhit en vervolgens weer afgekoeld - de hardheid van het staal neemt iets af, maar tegelijkertijd verliest het ook iets van zijn broosheid en wordt het taaier. Tijdens het blauwen oxideert het oppervlak van het materiaal en worden, afhankelijk van de hardingstemperatuur, speciale hardingskleuren gevormd. Vanaf ongeveer 300 °C ontstaat bijvoorbeeld een blauwachtige kleur, zoals te zien is op ons ankermes. Otter maakt al bestekken sinds 1840 en vertrouwt nog steeds voornamelijk op handwerk.

  Bericht:

  Het lemmet van het mes is aan de oppervlakte geblauwd. De blauwe glans kan na verloop van tijd door het gebruik vervagen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 15488

   Buitenverpakking lengte 13,5 cm, breedte 21,5 cm, hoogte 4 cm. Totaal gewicht 570 g. Met zwarte koeienhuid koffer.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen