Capillair barometerglas

Capillair barometerglas
  € 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Barometer. Met temperatuurcompensatie

  De barometrische drukmeting is niet alleen afhankelijk van atmosferische veranderingen, maar ook van de omgevingstemperatuur van het instrument. Hun invloed moet dus worden gecompenseerd om tot nauwkeurige weersvoorspellingen te komen. Dit gebeurt relatief eenvoudig en op een manier die zelfs voor de leek begrijpelijk is met dit apparaat, dat in 1818 werd gepatenteerd voor de poolreiziger Alexander Adie. Het wordt vervaardigd door Dingens in België en is door zijn ontwerp (glazen capillair op een glazen plaat) en zijn afmetingen zeer aantrekkelijk, ambitieus op het gebied van meettechniek en wekt tegelijkertijd nieuwsgierigheid op. U kunt het gewoon gebruiken als een technisch ruimte-ornament dat de temperatuur aangeeft, maar u kunt het ook gebruiken als stimulans om u met behulp van de gedetailleerde beschrijving een beetje te verdiepen in de fijne kneepjes van druk- en vochtmeting.

  Productinformatie

  Artikel nummer 15468

   Alleen voor gebruik binnenshuis. Heldere glazen plaat, glazen capillair. Niet-giftige, kwikvrije speciale olie als meetvloeistof. Hoogte 45 cm, breedte 12 cm, diepte 2,5 cm. Gewicht 860 g. Met bevestigingsmateriaal.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen