Menu
Manufactum

Bak- en Braadpan Koperen Kern

Ø 26 cm
Manufactum
Bak- en Braadpan Koperen Kern
Ø 26 cm
  Ø 26 cm
  € 389,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Voor fornuis en oven.

  Een echt grote koekenpan en ovenschaal in één - dat is deze roestvrijstalen pan met koperen kern, die door de fabrikant Falk Culinair in België een "gratineerpan" wordt genoemd. Het is gespecialiseerd in (over)bakken, en u kunt het meer dan alleen hartige ingrediënten toevertrouwen. Als u bijvoorbeeld ooit een klassieke tarte tatin wilt bakken, is deze pan ideaal omdat u de suiker voor de karamellaag van de appels erin kunt smelten zonder gevaar voor verbranding. (Houd er echter rekening mee dat de pan nogal wat gewicht toevoegt, alleen al door zijn grote omvang. Dit maakt het niet bepaald gemakkelijker om de taart aan het eind van de baktijd om te draaien - maar het werkt wel, zegt Falk Culinair). Met zijn brede handgrepen is onze bak- en braadpan ook prachtig als serveergerei aan tafel.

  Een nieuwe combinatie van koper. Geschikt voor inductie

  Koper en inductie gaan normaal gesproken niet goed samen. Daar is een eenvoudige reden voor: het edelmetaal is niet magnetisch. Een gietijzeren plaat kan worden gebruikt als geïmproviseerde adapter, maar dit doet afbreuk aan de uitstekende warmtegeleiding waarvoor koper zo hoog staat aangeschreven bij professionele koks (omdat de warmtetoevoer niet meer 1:1 en zonder tijdvertraging kan worden geregeld). Of u kunt doen wat de innovatieve fabrikant Falk in België deed, die dit kookgerei ontwikkelde door een 1,9 mm dikke laag koper aan de binnenkant te leggen - in de kern van de pannen. Alle vaten uit de serie hebben een drielaagse structuur; de eerder genoemde koperen kern wordt aan beide zijden begrensd door roestvrij staal en de onderhoudsvriendelijke gesatineerde buitenkant is ferromagnetisch. Dit betekent dat de potten en pannen ook kunnen worden gebruikt op inductiekookplaten zonder beperkingen wat betreft de warmteverdeling, zodat ook daar energiebesparend kan worden gekookt. Net als bij de andere potten van Falk die wij in ons assortiment hebben, zijn gewalste platen het voorproduct, die later machinaal worden diepgetrokken. De roestvrijstalen handgrepen zijn geklonken en de randen van de tuit vergemakkelijken het hanteren. Het kookgerei met koperen kern is exclusief verkrijgbaar bij Manufactum.

  Let op:

  Opmerking: Om een onnodige belasting van de materiaalmix van koper en roestvrij staal te voorkomen, mag u uw wok niet verhitten tot temperaturen hoger dan 200-220 °C.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204791

   18/8 roestvrij staal en koper. Geklonken roestvrij stalen handvatten. Geleverd zonder deksel.
   Volume 3,5 l. Voet Ø 26 cm, Ø bovenkant 32 cm. Randhoogte 5,5 cm. Breedte 44,5 cm. Gewicht 2,8 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten