Ellenberg´s Kartoffelvielfalt

Aardappelrassen Traditionele rassen 2024

Ellenberg´s Kartoffelvielfalt
Aardappelrassen Traditionele rassen 2024
  € 9,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Deze verpakking bevat:

  'Blauer Schwede ' Middelvroeg rijpende, overwegend wasachtige variëteit met blauwviolet vruchtvlees en blauwe schil. Wordt sinds 1880 in Zweden geteeld. De smaak van de rondovale knollen kan worden omschreven als sterk en aardappelachtig. Geschikt als gepofte aardappel, gebakken aardappel of gekookte aardappel en als ingrediënt in salades.

  MehligeMühlviertler ' Middellaat rijpende en, zoals de naam al doet vermoeden, bloemige kookvariëteit. De 'Mehlige Mühlviertler' komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. De ronde knollen met gele schil en geel vlees hebben een zeer goede, boterachtige smaak. Het wordt traditioneel gegeten als gekookte aardappel, gepofte aardappel en aardappelpuree.

  Black Hungarian ' Oud-Hongaars ras uit de late 18e eeuw. Het contrast tussen de donkere, blauwpaarse schil en het lichtgele, bijna witte vruchtvlees van de langwerpige knollen is interessant. Kruimig en romig van smaak, daarom bijzonder geschikt voor bereiding als pof- of aardappelpuree.

  Weinberger Schloßkipfler ' Vastkokend, middelvroeg oud landras uit Oostenrijk. De hoornvormige knollen hebben een gele schil en zijn geelvlezig. Ze worden gekenmerkt door een pittige smaak en zijn geschikt om te worden bereid als braad-, schil- en kookaardappel en als ingrediënt in aardappelsalade.

  Amandelaardappel ' Deze Finse variëteit uit 1953 komt oorspronkelijk uit Lapland. De vorm van de middellaat rijpende, kleine knollen met gele schil en geel vruchtvlees doet inderdaad denken aan amandelen. Met hun romige smaak zijn ze perfect om te bereiden als puree of puree.

  Angeliter Tannenzapfen ' Deze halflate, beproefde plattelandsvariëteit komt uit Sleeswijk-Holstein. De vastkokende, langwerpige en onregelmatig gegroeide knollen hebben een roze schil en geel vruchtvlees. Ze hebben een delicate smaak en zijn bijzonder geschikt als braad- en slaaardappel.

  Ingrediënten en opmerkingen:

  Verkoopbeschrijving:

  Aardappelen

  Herkomst / herkomst:

  Duitsland

  Verantwoordelijke exploitant levensmiddelenbedrijf:

  Ellenbergs Kartoffelvielfalt GmbH & Co KG Ebstorfer Str. 1 29576 Barum Duitsland

  Productinformatie

  Artikel nummer 212783

   Voor deze aardappelmix hebben we zes traditionele rassen geselecteerd die het bewaren waard zijn.
   Bevat een knol van elk van de hiernaast beschreven rassen.
   Tussen haakjes: We mogen deze knollen niet als pootgoed aanbieden omdat, zoals je misschien weet, daarvoor speciale officiële toestemming nodig is. Daarom vragen we je om ze alleen in de kookpot te doen en ze niet per ongeluk in het voorbereide tuinbed te laten vallen. (Want dan zouden er meer aardappelen uit groeien - en dat mag in geen geval gebeuren...)
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen