Menu

Verstelbare tafel E 1027

Verchroomd
Verstelbare tafel E 1027
Verchroomd
  Verchroomd
  € 879,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Bestel geschenken voor woensdag 30 november en ontvang ze voor Sinterclaas
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Duidelijke vormen, functionele structuur.

  Het is een van de bekendste en meest gekopieerde meubelstukken uit de designgeschiedenis: de Adjustable Table E 1027 van Eileen Gray (1878-1976). Zoals veel van haar ontwerpen maakte de Ierse ontwerpster en architecte dit bijzettafeltje aanvankelijk voor eigen gebruik. De variabele en veelzijdige tafel was oorspronkelijk bedoeld voor ontbijt op bed. In overeenstemming met deze eis van functionaliteit kan de tafel

   onder bijna elk bed worden geschoven dankzij de steun aan één kant en het open ontwerp van de steunboog, waardoor de gebruiker geen buitensporige bewegingen hoeft te maken - of het nu gaat om het pakken van het kopje koffie en de croissant in de ochtend of het zoeken naar het wijnglas of de afstandsbediening in de avond. De tafel kan op verschillende hoogtes worden vergrendeld door middel van een pin die aan een ketting is bevestigd, en kan worden vastgegrepen en verplaatst op het stalen buisframe boven het glazen blad - als met een handvat

  .

  Eileen Gray. Virtuoos van de jaren 1920.

  In de jaren 1920 was zij een van de eersten die meubels van stalen buizen ontwierp. Vandaag de dag zijn de ontwerpen van Eileen Gray klassiekers - de verstelbare tafel E 1027 wordt beschouwd als een van haar belangrijkste werken. Inmiddels is zij een van de meest invloedrijke ontwerpers van het begin van de 20e eeuw. In de jaren zeventig werkte Eileen Gray aan de serieproductie van haar meubel- en verlichtingsontwerpen samen met de Britse meubelontwerper Zeev Aram, aan wie zij ook de wereldwijde rechten voor de productie en distributie van haar werken gaf. Als 's werelds enige licentiehouder van Aram Designs Ltd, produceert ClassiCon, gevestigd in München, vandaag de Eileen Gray collectie, waaronder de verstelbare tafel E 1027.

  Trouw aan het origineel. En van hoge kwaliteit.

  In overeenstemming met de populariteit van het filigraan bijzettafeltje is er een groot aantal imitaties op de markt, die vooral qua materiaal en afwerking van het origineel verschillen. De "echte" verstelbare tafel 1027 van ClassiCon weegt 7,5 kg. Dit hoge gewicht kan worden verklaard door de keuze van het staal en de dikte ervan, die ook bepalend is voor de stabiliteit van de tafel. Het gebruikte koudgewalste staal maakt ook een zichtbaar hoogwaardige oppervlaktebehandeling mogelijk. Bovendien worden de stalen buizen verbonden door middel van TIG-lassen, dat wordt gekenmerkt door precisie en stabiliteit. Om een geschikte basis voor de galvanische oppervlaktebehandeling te garanderen, worden de frames door en door geslepen en gepolijst. Ook de originele verstelbare tafel 1027 heeft een transparante sticker op de glasplaat en een reliëf in het frame: Behalve de naam van de fabrikant en het serienummer van de tafel zijn hier ook het opschrift van de vergunninghouder en de handtekening van Eileen Gray te vinden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 22082

   Frame van verchroomde stalen buizen. Tafelblad van helder glas. In hoogte verstelbaar in 11 posities van 64 cm tot 102 cm. Ø tafelblad 52 cm, voet 46 cm. Gewicht 7,5 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu