Menu
Softline

Kubus Kruk Kubus Eco

Softline
Kubus Kruk Kubus Eco
  € 199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Stabiele, solide gestoffeerde kubus met een aangename zithoogte, als bijzettafel, nachtkastje of poef. De ECO-versie maakt deel uit van ons project om de ecologische balans van gestoffeerde meubelen te verbeteren. Aan het einde van zijn levenscyclus kan deze kruk volledig worden ontmanteld in zijn afzonderlijke onderdelen en dus gemakkelijk worden weggegooid of afzonderlijk worden gerecycleerd en per soort worden gesorteerd. De bekledingsstof is gemaakt van Bananatex®, een natuurlijk alternatief voor synthetisch, op aardolie gebaseerd textiel.

  ECO-meubelserie

  Zelfs de meest duurzame gestoffeerde meubelen zijn onderhevig aan slijtage, die - afhankelijk van de mate van slijtage - stofferingsmaterialen en bekledingsstoffen uitput. Zelfs aan de levenscyclus van hoogwaardige gestoffeerde meubelen komt dus op een gegeven moment een einde. Wij maken ons zorgen over de levensduur van een product, recycling en de zuiverheid van materialen. Dit was het uitgangspunt voor een samenwerking met de Deense stoffeerderij SOFTLINE. Het concrete doel was om goede basismaterialen te gebruiken, ze zo te verwerken dat ze gemakkelijk te scheiden zijn en dus zonder problemen gerecycleerd kunnen worden. Daarnaast was naleving van de Europese sociale en milieunormen belangrijk voor ons en, last but not least, ging het erom zo kort mogelijke afstanden van verwerkingslocatie naar verwerkingslocatie te genereren. Wij bieden nu een deel van ons assortiment gestoffeerde meubelen aan met een in meerdere opzichten aanzienlijk verbeterde balans. De structurele onderdelen van deze gestoffeerde meubelen met het achtervoegsel ECO zijn volledig demonteerbaar. Geen van de afzonderlijke onderdelen is permanent gelijmd of gespijkerd. De hoes is afneembaar met een aangenaaide klittenband/fluittape en ritsen en kan dus worden schoongemaakt of vervangen. Laten we er geen doekjes om winden: de meubels zelf worden in Denemarken geproduceerd. Het hout van het frame is van Scandinavisch essenhout, het schuim is gecertificeerd volgens OEKO-TEX Standaard 100 en komt van een bedrijf uit de directe omgeving. De verwerkte pocketveren kern komt ook uit Denemarken. De stalen frames en stalen onderdelen worden geproduceerd in Polen, waar ook de bekleding wordt genaaid. De bekledingsstof van de bank is heel bijzonder: de Zwitserse tassenfabrikant QWSTION ontwikkelde Bananatex® na jarenlang materiaalonderzoek. Het is 's werelds eerste technische stof gemaakt van vezels van de snelgroeiende bananenplant Abacá, die biologisch wordt geteeld in de Filippijnse hooglanden. Als natuurlijk alternatief voor synthetisch, op aardolie gebaseerd textiel is de eigen ontwikkeling niet alleen ecologisch en economisch, maar ook zeer robuust en duurzaam. Bovendien is het materiaal licht en flexibel en voelt het hoogwaardig en fijn gestructureerd aan.

  Productinformatie

  Artikel nummer 206214

   Afmetingen: B 45 × D 45 × H 41 cm
   Gewicht: 2,7 kg
   Materiaal: bekleding: polyurethaanschuim, hoes: 100 % Abacá (Bananatex®, bananenplant), afneembaar en chemisch te reinigen
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen