Menu

Duo Winterdeken Hennep

135 × 200 cm
Duo Winterdeken Hennep
135 × 200 cm
  € 379,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Vooral warm. Duo winter dekbed gevuld met hennep.

  Duo-quilts bestaan uit twee afzonderlijke quilts die rondom aan elkaar zijn gequilt. Hierdoor ontstaat een luchtkamer tussen de twee dekens, die voor extra isolatie zorgt en de warmte onder de deken houdt. Zo ver, zo bekend. De vulling van hennep is echter vrij ongebruikelijk. Deze natuurlijke vezel is niet alleen een van de meest duurzame materialen, maar heeft ook een aantal voordelen die hennep ideaal maken voor textiel en beddengoed. Hennepvezels zijn hol van binnen en kunnen daardoor veel lucht opslaan, wat een isolerend effect heeft. Hierdoor heeft het duo winterdekbed een hoog warmte-isolerend vermogen en hebben de hennepvezels bovendien een temperatuurregulerende werking, zodat ook bij hogere omgevingstemperaturen geen warmteontwikkeling kan plaatsvinden. En omdat hennep (net als linnen) veel vocht kan opnemen, maar ook snel weer afvoert, is ook een aangenaam, droog slaapklimaat verzekerd. De tijk van de afzonderlijke dekbedden is gemaakt van fijn, huidvriendelijk katoensatijn, waarvan het katoen afkomstig is van gecontroleerde biologische teelt. Voor de vulling wordt hennep verwerkt tot een dicht vlies. Aangezien hennep een zeer laag gewicht heeft, is de duo winterdeken toch relatief licht en, in combinatie met de katoenen satijn, ook ademend. Onze duodeken van hennep kan niet worden gewassen, maar dat geeft helemaal niet, want de hennepvezels zijn van nature antimicrobieel, antistatisch, vuilafstotend en worden overigens ook zeer goed verdragen door mensen met een allergie door hun gladde oppervlak en de afwezigheid van eiwitten (zoals keratine en lanoline). Wij raden aan de deken regelmatig goed te luchten.

  Oud en toch modern. Hennep

  Samen met vlas en brandnetel is hennep een van onze oudste nuttige en gecultiveerde planten. Tot in de 19e eeuw waren het belangrijke grondstoffen voor de kledingindustrie, voor touwen, koorden, zeildoek en nog veel meer. Met de industriële revolutie en de triomf van katoen verloren de robuuste vezelplanten aan belang, maar als snel hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen scoren ze al punten bij de teelt en oogst en behoren ze daarom vandaag tot de meest duurzame materialen. Hennep heeft aanzienlijk minder water nodig dan katoen. Hennep is sober en bestand tegen ongedierte, zodat noch bij de teelt noch bij de oogst en de verwerking herbiciden, insecticiden of synthetische meststoffen hoeven te worden gebruikt. Met zijn grote wortelstelsel zorgt de diepgewortelde plant voor een goede losmaking van de grond, wat een positief effect heeft op de stevigheid van de bodem. En hennep onderdrukt de groei van wilde onkruiden, waarvan de later in de vruchtwisseling geteelde gewassen profiteren. Maar zelfs als monocultuur kan hennep dankzij zijn zelftolerantie jarenlang zonder problemen op dezelfde grond worden geteeld. Ten slotte is hennep als textiel ook in vele opzichten superieur aan katoen: De weerstand en slijtvastheid van de lange, scheurvaste vezels zijn aanzienlijk beter, daarom werd vroeger zelfs zeildoek van hennep gemaakt. Ook nu nog zijn winning en verwerking zeer kostbaar, maar dankzij nieuwe procédés is het nu mogelijk uit de tamelijk ruwe hennepvezelbundels zeer fijne, gelijkmatige garens te spinnen, die nodig zijn voor kleding en beddengoed. Het gebruik als vulling voor beddengoed is daarentegen betrekkelijk nieuw. Tot 1996 was de commerciële hennepteelt in Duitsland verboden. Sindsdien is het aandeel van de lokale en ook de Europese hennepproductie toegenomen, maar zij kan bij lange na niet aan de sterk toegenomen vraag voldoen. Het merendeel van de verwerkte hennepvezels komt dus uit China.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207530

   Vulling 100% hennep. Herkomst Duitsland en China. Ticking 100% katoen. Herkomst Pakistan. De deken is niet wasbaar en moet regelmatig gelucht worden. Gemaakt in Duitsland.
   135 × 200 cm. Vulgewicht 1.400 g. Totaal gewicht 2.400 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen