Menu

Chester tafellamp

Messing
Chester tafellamp
Messing
  Messing
  € 749,00
  € 399,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Licht voor de tafel

  Het ontwerp van deze tafellamp verwijst formeel naar de jaren zestig: het uiterlijk met de voet en de ronde staaf van roestvrij staal en de massieve kartelschroef is nogal technisch. De tweedelige kap kan na het losdraaien van de gekartelde borgschroef 360° om de stang worden gedraaid, is in hoogte verstelbaar en kan in de richting van de lichtbundel worden gericht. Het licht is voornamelijk naar voren gericht, maar tegelijkertijd is de kap aan de achterkant open, waardoor een deel ervan altijd naar de omgeving straalt. De onbehandelde messing en koperen oppervlakken aan de binnenkant (en aan de buitenkant) zorgen voor een warme, natuurlijke lichttint.

  Brits in elk detail. Armaturen door Original BTC

  Original BTC (= British Timeless Classics) - opgericht in 1990 door Peter Bowles en gevestigd in de buurt van Oxford - is een fabrikant van verlichtingsarmaturen waarvan de producten niet alleen in naam al lang als tijdloze klassiekers worden beschouwd. Dat ze ook in alle details Brits zijn, deze status is ook opmerkelijk. De Bone China tinten, bijvoorbeeld, komen uit Stoke-on-Trent, de stad die de bijnaam "the potteries" heeft gekregen dankzij de ongeveer 500 pottenbakkerijen. Ze zijn bijna allemaal verdwenen, en het bedrijf dat nu eigendom is van Bowles zou waarschijnlijk niet meer bestaan zonder Original BTC. Toen hij op zoek was naar een pottenbakkerij die bone china kon verwerken, ontdekte hij dat de pottenbakkerij daartoe in staat was, maar dat zij economisch failliet was. Zonder meer nam hij het bedrijf met alle werknemers over en herstructureerde het. De handgeblazen glazen koepels komen van een glasblazerij in Worcestershire die Bowles ook heeft gekocht. Naast verlichtingsglas produceert het voornamelijk gekleurd glas voor de ramen van historische gebouwen en kerken. In twee kleine ovens zet een handvol glasblazers de oude methoden van glasblazen voort en houdt zo de ooit beroemde Engelse glastraditie in leven. De metalen koepels van sommige modellen komen van een metaalbewerkingsbedrijf in Birmingham, dat - u raadt het al - ook van Bowles is. De Britse oorsprong van de armaturen strekt zich zelfs uit tot de kabels. Bowles had een hekel aan de kale plastic kabels van de eerste armaturen - dus gebruikte hij het met textiel bedekte snoer van het huisijzer voor een tentoonstelling. Dit werd zo goed ontvangen dat hij sindsdien al zijn armaturen heeft uitgerust met met textiel bedekte kabels - ze worden zelf gemaakt in de regio rond het bedrijf.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 22119

   Basis (Ø 17 cm), stang en klem van roestvrij staal. Tweedelige kap (Ø 12 cm) buiten en binnen van messing of koper zonder oppervlaktebehandeling. Hoogte 57 cm. Gewicht 2,6 kg. Zwarte textielkabel (lengte 1,4 m, eurostekker) met plastic tussenschakelaar. Kunststof contactdoos E 27 (max. 60 W per stuk). Geleverd zonder lamp.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu