Menu
PROLANA

Zomerdeken Wilde Zijde

135 × 200 cm
PROLANA
Zomerdeken Wilde Zijde
135 × 200 cm
  € 279,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Momenteel niet beschikbaar

  Algemene informatie

  Licht en luchtig en verkoelend. Zijden dekbed voor zomernachten

  Een echte schat voor warme nachten is dit luchtige zomerdekbed. De vulling van wilde zijde is enerzijds bijzonder licht en luchtig. Anderzijds wordt het natuurlijke materiaal dankzij zijn vezelstructuur gekenmerkt door zijn vermogen om veel vocht op te nemen zonder vochtig aan te voelen. Tegelijkertijd geeft zijde het vocht ook weer snel af en wordt dus als verkoelend ervaren. Door zijn natuurlijk ademend en absorberend vermogen zorgt het dekbed van wilde zijde vooral in de zomer voor een aangenaam en evenwichtig slaapklimaat. Het huidvriendelijke zijden dekbed is ideaal voor mensen die weinig behoefte hebben aan warmte of in de zomer een licht dekbed prefereren. Voor de vulling wordt een fijne, lichte (460 g/m²) en dicht geweven perkal van biologisch katoen gebruikt. Dankzij de comfort quilting past de deken zich perfect aan uw lichaam en uw bewegingen aan. De deken van wilde zijde wordt vervaardigd in de Allgäu in Duitsland.

  Ahimsa wilde zijde - voor het welzijn van de zijdemotten

  De zomerdeken van wilde zijde heeft nog een bijzonderheid: De gebruikte zijde is Ahimsa wilde zijde - zij wordt verkregen zonder dierenleed. Dit wordt aangeduid met het Indiase woord "ahimsa", dat "geen kwaad doen" betekent. Bij deze speciale vorm van teelt laat men de vlinders van de zijdemot uit het ei komen voordat de cocons worden verzameld en de zijdedraden worden afgewikkeld. De draden zijn dan korter, maar dat maakt voor de dekenvulling toch niet uit - de klimaatregelende eigenschappen van de zijde blijven hoe dan ook intact. De diervriendelijke teelt van Ahimsa zijde heeft één nadeel voor ons consumenten: De cocons worden geopend wanneer de vlinder uit het ei komt en de zijdedraad die kan worden afgehaspeld is dus korter dan bij gekweekte zijde, waar de draden worden afgehaspeld voordat ze uitkomen en dus lang blijven. De winning en verwerking van de kortere zijdedraad is complexer en daarom is Ahimsa wilde zijde duurder dan op conventionele wijze gewonnen zijde. Prolana gebruikt uitsluitend goudenbraune wilde zijde, die dankzij haar grote opbollende kracht bijzonder geschikt is voor het vullen van dekens. De zijde wordt eerst verwerkt tot een luchtig vlies en vervolgens doorgestikt met de katoenen vulling, die gecertificeerd is door de International Association of the Natural Textile Industry (IVN) en de Global Organic Textile Standard (GOTS).

  Productinformatie

  Artikel nummer 209605

   Vulling van 100% zijde. Herkomst China. 100% katoenen vulling. Herkomst Pakistan. De deken is niet wasbaar en moet dus regelmatig gelucht worden. Gemaakt in Duitsland.
   135 × 200 cm. Vulgewicht 600 g. Totaal gewicht 1.250 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Niet strijken
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen