Menu
PROLANA

Zomerdeken hennep

155 × 220 cm
PROLANA
Zomerdeken hennep
155 × 220 cm
  € 319,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Licht en koeling. Zomerdekbed met hennepvulling

  Hennep gebruiken als vulling voor een zomerdekbed is ongebruikelijk, maar voor de hand liggend, omdat het een uitstekend vochtregulerend vermogen heeft, dat het vooral in de zomer goed kan benutten. Net als linnen kunnen hennepvezels snel veel vocht opnemen - tot een derde van hun eigen gewicht - zonder vochtig aan te voelen. Maar ze voeren ook net zo snel vocht af, waardoor hennep als verkoelend wordt ervaren. Tegelijkertijd zorgt het voor een droog slaapklimaat, zelfs bij hoge zomertemperaturen - ideaal voor tropische nachten, maar ook voor koelere zomernachten. Want in tegenstelling tot linnen kunnen hennepvezels je ook warm houden omdat ze hol zijn aan de binnenkant en hier warmte-isolerende lucht opslaan. Nog een pluspunt, vooral voor wie van lichte dekens houdt: hennepvezels hebben een laag eigen gewicht. Voor onze zomerdeken zijn ze verwerkt tot een losse, ademende fleece, de deken is daardoor bijzonder licht en ligt aangenaam luchtig op het lichaam. De tijk is gemaakt van fijn, huidvriendelijk katoensatijn, het katoen daarvoor is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt. Onze zomerdeken van hennep kan niet worden gewassen, maar dat geeft helemaal niet, want de hennepvezels zijn van nature antimicrobieel, antistatisch en vuilafstotend door hun gladde oppervlak en het feit dat ze geen eiwitten bevatten (zoals keratine en lanoline), en worden ook zeer goed verdragen door allergiepatiënten. Wij raden u aan de deken regelmatig goed te luchten.

  Oud en toch modern. Hennep

  Samen met vlas en brandnetel is hennep een van onze oudste nuttige en gecultiveerde planten. Tot in de 19e eeuw waren het belangrijke grondstoffen voor de kledingindustrie, voor touwen, koorden, zeildoek en nog veel meer. Met de industriële revolutie en de triomf van katoen verloren de robuuste vezelplanten aan belang, maar als snel hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen scoren ze al punten bij de teelt en oogst en behoren ze daarom vandaag tot de meest duurzame materialen. Hennep heeft aanzienlijk minder water nodig dan katoen. Hennep is sober en bestand tegen ongedierte, zodat noch bij de teelt noch bij de oogst en de verwerking herbiciden, insecticiden of synthetische meststoffen hoeven te worden gebruikt. Met zijn grote wortelstelsel zorgt de diepgewortelde plant voor een goede losmaking van de grond, wat een positief effect heeft op de stevigheid van de bodem. En hennep onderdrukt de groei van wilde onkruiden, waarvan de later in de vruchtwisseling geteelde gewassen profiteren. Maar zelfs als monocultuur kan hennep dankzij zijn zelftolerantie jarenlang zonder problemen op dezelfde grond worden geteeld. Ten slotte is hennep als textiel ook in vele opzichten superieur aan katoen: De weerstand en slijtvastheid van de lange, scheurvaste vezels zijn aanzienlijk beter, daarom werd vroeger zelfs zeildoek van hennep gemaakt. Ook nu nog zijn winning en verwerking zeer kostbaar, maar dankzij nieuwe procédés is het nu mogelijk uit de tamelijk ruwe hennepvezelbundels zeer fijne, gelijkmatige garens te spinnen, die nodig zijn voor kleding en beddengoed. Het gebruik als vulling voor beddengoed is daarentegen betrekkelijk nieuw. Tot 1996 was de commerciële hennepteelt in Duitsland verboden. Sindsdien is het aandeel van de lokale en ook de Europese hennepproductie toegenomen, maar zij kan bij lange na niet aan de sterk toegenomen vraag voldoen. Het merendeel van de verwerkte hennepvezels komt dus uit China.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207593

   Vulling 100% hennep. Herkomst Duitsland en China. Ticking 100% katoen. Herkomst Pakistan. De deken is niet wasbaar en moet dus regelmatig gelucht worden. Gemaakt in Duitsland.
   155 × 220 cm. Vulgewicht 650 g. Totaal gewicht 1.650 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen