Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas*

Menu
Niewsbrief

Schrijfgerei

Vulpen. Individuele aanpak op papier

VulpenVulpen

Pas op gevorderde (school)leeftijd, wanneer het gebruik van de vulpen een vanzelfsprekendheid is geworden, komt het handschrift volledig tot ontwikkeling en wordt het onmiskenbaar individueel. "Technisch" heeft het effect van de vulpen op de ontwikkeling van een persoonlijk handschrift eenvoudige redenen:

De penpunt maakt een individuele benadering van het papier bij het schrijven mogelijk (in tegenstelling tot de loden bal), en ook de voorkeur voor een van de gangbare penpuntbreedtes - fijn, middel, breed - leidt tot handschriften van verschillend type. De vulpen is dus veel meer een persoonlijk "uitdrukkingsmiddel" dan andere schrijfinstrumenten dat kunnen zijn.

Kaweco vulpen

Kaweco Sport vulpen, Zwart

De vulpenfabriek Koch, Weber & Co., die in 1883 in Heidelberg werd opgericht, was een tijdlang een van de belangrijkste Duitse fabrikanten van vulpennen en accessoires, en ook een van de meest vindingrijke: De eerste echt lekvrije "veiligheidsvulpen" van Duitse makelij, bijvoorbeeld, kwam daar vandaan. In 1911 werd het Sport model ontwikkeld, een kleine vulpen die (in een later licht gewijzigde vorm) tot 1970 met succes werd geproduceerd - wat niet verwonderlijk is, want enerzijds is de gesloten vulpen met een lengte van 10,5 cm uiterst compact, en anderzijds ligt hij met de dop erop prettig in de hand - de ideale reisvulpen. We hebben het gerestaureerd naar het ontwerp van 1935. Net als het origineel heeft deze pen een vergulde stalen penpunt met een iridium schrijfpunt. En net als Kaweco in latere jaren, hebben we balpennen, mechanische potloden en koppelingspotloden toegevoegd aan het assortiment schrijfinstrumenten, die allemaal geschikt zijn voor op reis en voor gebruik in een borstzakje. In deze versie - met een zwarte behuizing en guilloché afwerking - zijn ze alleen bij ons verkrijgbaar.

Kaweco Supra vulpen messing, Messing

Iedereen die veel met de hand schrijft, weet dat één en dezelfde pen meestal niet voor elke situatie even geschikt is: Soms is een handzaam, soms een steviger schrijfinstrument nodig. Of het nu gaat om een kort briefje, het schrijven van langere correspondentie of het ondertekenen van belangrijke documenten - de Supra vulpen van Kaweco, die onmiskenbaar verwant is aan het veel kleinere Kaweco model Liliput, overtuigt vooral door zijn veelzijdige gebruiksmogelijkheden. De pen, die uit vier delen bestaat (dop, voor- en achterstuk, middenstuk), kan naar believen in elkaar worden geschroefd en is dus variabel in lengte. In een handomdraai - in dit geval, in een handomdraai - verandert de statige vulpen voor officiële gelegenheden in een handig schrijfinstrument voor dagelijks gebruik of zelfs een compacte metgezel voor onderweg, die in gesloten toestand zelfs in een broekzak past.

Lamy vulpen

Pocket vulpen van Transehe-Design

De pocket vulpen in de aluminium versies is letterlijk zo licht als een veertje. Zwaar en betrouwbaar ligt hij in de hand wanneer hij gemaakt is van roestvrij staal, koper of messing - je zou hem het liefst niet neerleggen, zelfs als er niets te schrijven valt. Door de dubbele schroefdraad kan de dop aan de achterkant worden vastgeschroefd, waardoor de loop van de vulpen in schrijfstand wordt verlengd. Het schrift vloeit voort uit een zacht glijdende penpunt. Voor een schrijfinstrument van dit formaat is de penpunt aangenaam groot - en betrouwbaar: Zelfs in een broekzak of in een vliegtuig raakt het inktgeleidingssysteem niet uitgeput.

Loclen vulpen

Loclen Pocket Vulpen Messing, Messing

In Italië, meer bepaald in de buurt van Venetië, vervaardigt Loclen sinds 2008 messing schrijfinstrumenten van hoge kwaliteit. Alle behuizingsdelen worden ter plaatse uit massief materiaal gedraaid en vervolgens gedeeltelijk gekarteld of geborsteld; de zichtbare messing delen worden onbewerkt gelaten. De gebruikte penpunten, vullingen en mechanismen zijn afkomstig van verschillende Duitse fabrikanten door het bedrijf, dat volledig in Italië produceert. Het productengamma van Carlo Vazzoler, eigenaar en creatief hoofd van Loclen, overtuigt niet alleen door zijn materiaalgebruik en zijn zuivere afwerking, maar ook door zijn bijzondere designelementen - vooral de vulpen met converter.

Loclen Vulpen Messing, Onbehandeld

Een origineel vormgegeven vulpen van massief messing, naar keuze met een ruw of gepolijst oppervlak. De schroefdop wordt op de achterzijde geschroefd en dient als verlengstuk in de schrijfstand. Het vulmechanisme, of beter gezegd de manier waarop het ontwerp van een vulpen die door een converter wordt bediend een vulpen met zuiger maakt, is fantasierijk: het omhulsel is in het midden en aan de bovenrand geperforeerd, het centrale kijkvenster dient om het vulniveau te controleren. De twee vensters aan de bovenkant geven toegang tot een van buitenaf gekartelde messing ring die binnenin op het uiteinde van de convertor wordt gestoken. Hierdoor kan de convertor worden gevuld zonder dat hij hoeft te worden verwijderd.

Waldmann vulpen. Een antiek stuk in een zilveren gewaad

Waldmann Vulpen Sterling Zilver

(Ongecorrodeerd) zilver is in staat om ongeveer 99% van het invallende zichtbare licht te weerkaatsen, meer dan enig ander edelmetaal. Een van de bijzondere kenmerken van dit bijna wit glanzende metaal is de aangename warmte, die het zowel optisch als haptisch uitstraalt. Als materiaal voor schrijfinstrumenten heeft zilver naast alle esthetische voordelen nog een ander voordeel: de loop heeft een aangename zwaarte in de hand. In de loop van de tijd krijgt het materiaal ook een karakteristiek patina. In details zoals de guilloché korrel- of lijndecoratie, het fijn gegraveerde patroon op de loop, verwijzen deze pennenhouders naar de verwantschap met het decoratieve werk in de productie van Waldmann; de decennialange ervaring wordt weerspiegeld in het consciëntieus geconstrueerde mechanisme: een praktisch sieraad dat soepel functioneert.

€ 269,00

Andere onderwerpen

Kaweco schrijfinstrumentenKaweco schrijfinstrumenten

Bescheidenheid is een deugd. En Kaweco schrijfinstrumenten blinken uit in deze discipline. Pretentieloos en delicaat van uiterlijk, onthullen de vulpennen en hun verwanten hun innerlijke grootsheid pas bij nadere inspectie. En dit is al de tweede generatie. Sinds 1995 worden klassiekers uit het assortiment, waaronder in de eerste plaats de achthoekige Kaweco Sport, opnieuw geproduceerd onder een andere naam. Beproefd in vorm en functie, geperfectioneerd in mechaniek.

Ontdek nu
Menu