Menu

Vogels memory spel

Vogels memory spel
21,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Samen met een grafisch ontwerper hebben we de illustraties voor dit memoryspel ontwikkeld op basis van historische wetenschappelijke tekeningen. De gedetailleerde, levensechte illustraties bereiden de jongeren al perfect voor op het kunnen identificeren van het "vogeltje" in het wild.

Geheugenspel. Met vogelsoorten

Johann Friedrich Naumann (1780-1857) wordt beschouwd als de grondlegger van de ornithologie in Midden-Europa. Hij legde zich eerst toe op de taxidermie en schreef een werk over de taxidermie van vogels, alvorens zich toe te leggen op de artistieke weergave van vogels. Naumann streefde er altijd naar de natuur zo levendig mogelijk weer te geven. In de kopergravures voor de "Naturgeschichte der Vögel" (Natuurlijke historie van de vogels) - die ter ere van zijn vader onder zijn naam werd uitgegeven - slaagde hij glansrijk. Helaas zijn er slechts enkele exemplaren van bewaard gebleven omdat Naumann, een zuinig man, de koperplaten meerdere malen gebruikte en herdrukken daarom vaak niet meer mogelijk waren.
De basis van ons geheugenspel wordt gevormd door collotype-afdrukken uit de plaatuitgave van 1906 van "Vögel Mitteleuropas", die gekenmerkt worden door een grote levendigheid. De illustraties erin zijn van verschillende kunstenaars, die ze op hun beurt maakten naar de kopergravures van Naumann. Voor dit spel hebben wij 20 verschillende vogelsoorten geselecteerd, waaronder boerenzwaluw, kuifmees, zwarte specht, kerkuil, winterkoninkje, spreeuw en goudvink.

Leren, herinneren en ontdekken

Enerzijds wanhopen opvoeders telkens weer wanneer hun beschermelingen niet weten hoe ze de planten in de schooltuin, de vogels voor hun deur of andere dieren moeten identificeren; anderzijds zijn veel volwassenen er niet veel beter aan toe. Geheugenspelletjes die nieuwsgierigheid en spelvreugde combineren, kunnen bijdragen tot deze vergeten kennis van de fysionomie van planten, de zoölogische verscheidenheid en het bewust onderzoeken daarvan - en mogen niet lang zonder succes blijven, zoals ook de vreugde om een plant of een dier in levende lijve te herkennen, het resultaat van dit spel kan zijn. Wij hebben onze geheugenspelletjes speciaal voor dit doel ontwikkeld in samenwerking met een grafisch ontwerper. Ze zijn alleen bij ons verkrijgbaar. Historische illustraties uit de natuurwetenschappen dienen als model.

Productinformatie

Artikel nummer 40187

Voor 2-4 spelers. Vanaf 14 jaar. 40 speelkaarten (8 × 8 cm) met 20 motieven.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu