Menu

Vleesmes recht blad

Vleesmes recht blad
  € 42,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Zweeds precisiegereedschap.

  Snijwerk heeft een lange traditie in Zweden. Het is dus geen verrassing dat het precisiegereedschap dat daarvoor nodig is ook daar vandaan komt. Het kerfsnijmes van Morakniv is gemaakt van gelamineerd koolstofstaal. Het taps toelopende lemmet heeft een constructie van drie lagen, met de kern van zeer hard koolstofstaal en de twee omringende lagen van zachter koolstofstaal. Dit maakt het lemmet zeer scherp en snijbestendig en tevens bestand en stabiel tegen breuk. Het is ook gemakkelijk opnieuw te slijpen. Het spilvormige handvat van geolied berkenhout ligt tijdens het werk goed in de hand. Het lange lemmet maakt het mes niet alleen ideaal voor snijwerk, maar ook voor andere vrijetijdsactiviteiten in de natuur. Overigens wordt het mes traditioneel gebruikt voor het snijden van het Dala-paard. Dit gebruik wordt al eeuwenlang toegepast in de Midden-Zweedse provincie Dalarna, de thuisbasis van het bedrijf. Oorspronkelijk gemaakt als speelgoed voor kinderen, kreeg het Dala-paard wereldfaam in 1939 toen een drie meter hoog exemplaar voor het Zweedse paviljoen op de Wereldtentoonstelling in New York stond. Tegenwoordig is het het nationale symbool van Zweden. Het dala paard krijgt zijn individuele persoonlijkheid door het mes van de snijder.

  Scherp en snijdend door traditie. Mora vleesmessen.

  De stad Mora in de regio Dalarna in Midden-Zweden kan terugkijken op een geschiedenis van messenmakerij die zo'n 400 jaar teruggaat. De geschiedenis van Mora messen begon rond 1891, toen het huidige Morakniv bedrijf werd opgericht als een houten sledefabriek. Al snel begon het bedrijf zijn eigen messen te maken voor de productie van de sleeën, meer uit noodzaak dan iets anders. Deze verwierven al snel faam en glorie binnen Zweden en zelfs buiten de landsgrenzen, zodat de fabriek zich al snel toelegde op de productie van hoogwaardige vleesmessen en later ook van messen voor buitenshuis, vissen en koken. Met zijn scherpe en snijdende messen heeft het bedrijf Morakniv sindsdien wereldwijd naam gemaakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202179

   Lemmet gelamineerd koolstofstaal, bladlengte 8 cm. Geolied berkenhouten handvat, lengte 12 cm, breedte 3,2 cm, hoogte 2,4 cm. Totale lengte 20 cm. Gewicht 65 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen