Menu

Vilten pantoffel Tiroler stenen schaap

Grijs
Vilten pantoffel Tiroler stenen schaap
Grijs
  Grijs
  € 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Stevige wol, getest in de bergen

  Het Tiroolse steenschaap is een van de oudste schapenrassen, het wordt beschouwd als bijzonder nuchter en geschikt voor de bergen; het wordt dan ook bij voorkeur gehouden in het hooggebergte, waar het al te bar is voor melkkoeien en het klimaat zeer ruw is. Met hun dichte vacht van stevige, slijtvaste wol zijn de schapen zelfs bestand tegen zware neerslag. De wol zorgt voor een goede warmtebalans. Voor de pantoffels wordt het verwerkt in zijn natuurlijke staat, d.w.z. ongeverfd en ongebleekt, en voelt daardoor "borstelig" aan.

  Tiroler lapjes. Door Gottstein

  In Oostenrijk wordt met "Patschen" hun slippers bedoeld. Die van ons komen uit Gottstein in Imst. Sinds 1926 wordt daar onberispelijk volvilt geproduceerd: een vacht van zuivere wol of kameelhaar, zonder chemicaliën geweekt in bronwater uit de bergen, wordt in een oude hamermolen geperst en geklopt tot het zo verdicht is dat het geschikt is voor de productie van dergelijke buitengewone pantoffels. De pantoffels worden uit één stuk gevilt, en snijranden die als hinderlijk worden ervaren, zijn bij deze vorm van handwerkproductie niet meer nodig. Ze krijgen hun voetvorm wanneer ze op een leest worden getrokken en vervolgens worden geweekt, geperst en gedroogd. Een lichte kromming in de teenzone maakt het lopen comfortabel, en het zuivere wolvilt bevordert een evenwichtig voetklimaat in zomer en winter.

  Bericht:

  De slippers vallen nogal klein: Het is beter om een maat groter te kiezen dan normaal.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 87920

   Bovenstuk, voering en binnenzool: 100% scheerwol. Voetbed met boog in de teenzone, buitenzool van chroomgelooid rundleer (dikte 2,2 mm), licht geruwd. Gemaakt in Oostenrijk.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu