Menu
Spielzeugmanufaktur Vah

Viking drinkhoorn

Spielzeugmanufaktur Vah
Viking drinkhoorn
  € 22,90
  € 16,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Ridderlijk speelgoed. Van de "wapensmederij" Vah

  Eens door de bossen zwerven als Wickie of Lancelot, je eigen zwaard of bijl dragen, op de loer liggen met pijl en boog - kinderdromen die vorm krijgen in Dominic Vah's "middeleeuws wapenarsenaal". Het in Dollnstein in Opper-Beieren gevestigde houtbewerkingsbedrijf maakt wapens en schilden van hout die zich onderscheiden door zorgvuldig vakmanschap en dicht bij historische modellen staan: Vikingen, Kelten, Romeinen, Tempeliers laten kinderharten sneller kloppen. Dominic Vah, die in 2002 het bedrijf van zijn ouders overnam dat begin jaren tachtig werd opgericht, denkt dat zijn idee om kinderen mee te nemen naar een andere tijd tot het einde toe werkt. Tenslotte heeft Lancelot zowel een beschermende helm als een zwaard en schild nodig. Dus ontwikkelen de meestertimmerman en zijn medewerkers ook passende hoofddeksels, drinkhoorns of vilten schedes voor bij de houten wapens. Het materiaal wordt betrokken van andere gespecialiseerde bedrijven, maar de producten worden ontworpen, verwerkt en afgewerkt in Dollnstein.

  Een kwestie van kwaliteit

  Dominic Vah is ervan overtuigd dat in zijn houtbewerkende "wapenfabriek" alleen lokale grondstoffen worden gebruikt; ook ecologische en gezondheidscompatibiliteit en veiligheid van het speelgoed zijn voor hem belangrijk. Zijn enthousiasme voor houtbewerking werd in de wieg gelegd: Omdat hij van jongs af aan de ontwikkeling van het bedrijf van zijn ouders heeft kunnen volgen, lijkt het geen verrassing dat hij uiteindelijk besloot timmerman te worden. Hij legt zijn hart en ziel en passie in zijn werk - dat merk je als je Dominic Vah ontmoet. Zo vaak mogelijk helpt hij mee in de productie, zegt hij, ook al wordt dat steeds moeilijker door de toename van verkooptaken. Voor de meestertimmerman staat kwaliteit voorop. Hij heeft wat dat betreft veel vertrouwen in zijn medewerkers en het gaat er bij Vah heel informeel aan toe. Voor Dominic Vah hangt een goed product af van drie factoren, legt hij uit: "Het gaat erom een middenweg te vinden tussen: Hoe wordt het speelgoed gemaakt? Hoe dicht is het bij de werkelijkheid? En hoe vinden kinderen het?" Om de laatste vraag te verduidelijken, Dominic Vah heeft een betrouwbare testautoriteit in huis: zijn eigen kroost.

  Van lantaarnmaker tot "wapenmaker

  Toen de huidige eigenaar van de "Waffenschmiede" nog in de kinderschoenen stond, werd de zaak opgericht op basis van een observatie van zijn vader Albert Vah. In 1977 werd hij als lantaarnmaker uitgenodigd voor het eerste kasteelfeest in Neunburg en zag daar een dringende behoefte aan ridderspeelgoed. Het idee heeft hem en zijn vrouw Amalia nooit losgelaten - in 1980 presenteerden zij voor het eerst een selectie producten op de Kaltenbergse ridderspelen. De steeds grotere verspreiding van historische festivals bevorderde de uitbreiding van het houtbewerkingsbedrijf. In 2002 nam de jongste zoon, Dominic Vah, die toen pas midden twintig was, het bedrijf over. Twee redenen maakten het voor hem gemakkelijk om tot het bedrijf te besluiten: zijn enthousiasme voor het vak en de overtuiging dat familietradities inderdaad bindend zijn, maar dat het vooral de moeite waard is om ze door te geven.

  Voorzichtig:

  Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 23361

   Gemaakt van hoorn (Braziliaans vee), verzegeld aan de binnenkant. Met een houder van plantaardig gelooid leer. Het patroon op de hoornhouder is aangebracht door middel van merkprofilering. Gemaakt in Duitsland. Hoornlengte ca. 17 cm. Volume 100 ml. Gewicht ca. 115 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen