Menu

Vaas Wijnfles

Klein - Groen-geel
Nieuw
Vaas Wijnfles
Klein - Groen-geel
15,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Recycling van oud glas. Vazen gemaakt van wijnflessen.

Wat twee jaar geleden in een Parijse flat begon als een vast idee onder vrienden, is nu een succesverhaal. De twee Fransen Emeric Cruchant Fleuriau en Gauthier Decarne verzamelen lege wijnflessen om er glazen bloemenvazen in verschillende maten van te maken. Een soort revival, zoals ze het zelf omschrijven, waarmee ze de onbezorgde sfeer van wijnavonden in gemoedelijk gezelschap willen behouden. Daartoe zijn de twee inmiddels een samenwerking aangegaan met restauranthouders in de Hauts-de-France, de streek waar Decarne vandaan komt, die regelmatig het in hun restaurants ingezamelde gebruikte glas inleveren - meer dan 1.000 flessen per week.
Het ambachtelijke deel van dit streven werkt als volgt: De flessen worden eerst grondig gereinigd en vervolgens wordt de hals van de fles "afgeblazen", zoals men in glasblazersjargon zegt, d.w.z. dat eerst een inkeping wordt gemaakt en vervolgens met een speciale schaar wordt afgeknipt. De scherpe randen die het resultaat zijn van dit proces, worden uiteindelijk schoon en glad geslepen. Afhankelijk van de oorspronkelijke vorm van de fles en de kleur van het glas, kunnen de vazen variëren.

Productinformatie

Artikel nummer 61892

Gemaakt van oude wijnflessen.
Klein: Ø 6 cm, hoogte 15 cm. Gewicht 215 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu