Menu

Unisex sneaker

Grijs-wit
Unisex sneaker
Grijs-wit
  Grijs-wit
  € 99,90
  € 59,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Duurzaam in elk detail

  Deze sneaker draait helemaal om recycling en upcycling. Voor het bovenmateriaal gebruikt Genesis Footwear afgedankte accommodatiedekens uit de voorraad van het Zwitserse leger en maakt zo ook gebruik van de voordelen van de stof, die is ontworpen met het oog op duurzaamheid en functionaliteit: Het strak gebreide vilt houdt je warm en is ook enigszins waterafstotend. De voering is een gemengde stof die biologisch katoen en wat gerecycled polyester bevat, alsmede handgeweven abaca-bananendoek. De bovenkant van de binnenzool is gemaakt van resten van de wijnkurkproductie, de onderkant van kruiskussenschuim (EVA). Alle naden en veters zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Alleen de buitenzool is gemaakt van nieuwe materialen. Maar ook hier is ten minste 40% van het gebruikte natuurrubber afkomstig van duurzame teelt. Alle leveranciers beschikken immers over diverse certificeringen, waaronder die van het Business Social Compliance Initiative (BSCI) en de Global Recycle Standard (GRS). En Genesis Footwear zelf heeft ook een vergunning van de People for the Ethical Treatment of Animals (PETA).

  Duurzaam duurzaam: Genesis Footwear

  Genesis Footwear is een sneakerlabel dat zich richt op duurzaamheid, eerlijke arbeidsomstandigheden en verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen zonder afbreuk te doen aan het design. Daarom zijn Genesis-sneakers bijna volledig gemaakt van gerecyclede, duurzame en milieuvriendelijke materialen. Hoewel de productie ongeveer vijf tot zeven keer zo duur is als de grote spelers in de sneakerindustrie door de uitgebreide productie en de goede arbeidsomstandigheden, is de uiteindelijke prijs toch niet hoger. Dit is mogelijk omdat Genesis bewust geen klassieke reclame en marketing gebruikt, die ongeveer 70 procent van de prijs van de grote merken uitmaken. Last but not least: Genesis Footwear doneert een deel van de winst aan organisaties die zich inzetten voor het welzijn van de wateren, zoals One Earth - One Ocean, de Surfrider Foundation en Sea Shepherd.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 205722

   Buitenmateriaal van katoen, polyester en polyacryl. Abacá (bananenplant), katoen en polyester voering. Uitneembare binnenzool van ethyleenvinylacetaat (EVA) en kurk, buitenzool van rubber. Gemaakt in China.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu