Menu
Kovap

Trekker rijden

Kovap
Trekker rijden
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Agile landarbeider

  In 1869 richtte Johann Georg Fahr zijn landbouwmachinefabriek op door de Neumühle in Gottmadingen te kopen. Pas bijna 70 jaar later, in 1938, produceerde hij zijn eerste tractor, de Fahr F 22, maar met succes. De grote stuurhoek en de individuele wielremmen maakten het mogelijk om hem ter plaatse te draaien. Het model was vooral populair bij klanten die veel verschillende oogstmachines in gebruik hadden, omdat ze er al hun werktuigen mee konden bedienen zonder ze te hoeven ombouwen. Het model, dat werd gebouwd tussen 1938 en 1941 - ongeveer 450 Fahr F 22's verlieten in deze periode de productiehallen in Gottmadingen - was uitgerust met een 22 pk Deutz-motor en geschilderd in het sterke rood dat typisch is voor Fahr-landbouwmachines. Wij bieden de Fahr F 22 aan als een getrouw gereproduceerd model. De opwindbare veermotor heeft drie schakelbare versnellingen vooruit en één achteruit, het stuur en de handrem zijn ook functioneel. Het model wordt vervaardigd door Kovap in Nový Hrádek, Tsjechië, evenals de bijbehorende kipwagen en aardappelspinner.

  Rijk aan details en zorgvuldig gemaakt. Tinnen speelgoed uit Europa

  Wij worden niet moe te benadrukken hoe klein het aandeel van het in Europa vervaardigde mechanische tinnen speelgoed is en binnenkort volledig zal verdwijnen. Sinds de verplaatsing van bijna alle tinnen speelgoedproductie naar het Verre Oosten, zijn de resterende fabrikanten in dit land (net als in de rest van Europa) vaak aan hun lot overgelaten. Wij hebben enkele van hun producten verzameld: historische auto- of tractormodellen en bijbehorende aanhangers of een kabelbaan. Voor de trekkers heeft de firma Kovap in Nový Hrádek in Tsjechië oude werktuigen gedeeltelijk gereactiveerd en monteert voor ons weer stalen velgen in plaats van kunststof velgen. Alle voertuigen en aanhangers zijn in schaal 1:25, dus ze passen op modelspoorbanen in schaal 1:22,5. Sommige klassiekers die decennia lang werden geproduceerd, zoals de Calculation Ape Consul, zijn praktisch verdwenen - we hebben alleen een fabrikant in India gevonden die ze nog produceert.

  Voorzichtig:

  Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 42219

   Schaal 1:25. Gelakt plaatstaal. Opwindbare veermotor, drie versnellingen vooruit, één achteruit. Werkend stuur, handrem, rubberen banden op metalen velgen. Gemaakt in Tsjechië. Hoogte 9 cm, lengte 16 cm, breedte 8,5 cm. Gewicht 360 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen