Menu

Trekker rijden

Trekker rijden
84,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Behendige landarbeider

In 1869 stichtte Johann Georg Fahr zijn landbouwmachinefabriek door de Neumühle in Gottmadingen te kopen. Pas bijna 70 jaar later, in 1938, produceerde hij zijn eerste tractor, de Fahr F 22, maar met succes. Zijn grote stuurhoek en individuele wielremmen maakten het mogelijk om hem ter plaatse te draaien. Hij was bijzonder populair bij klanten die veel verschillende oogstmachines in gebruik hadden, omdat zij alle werktuigen ermee konden bedienen zonder ze te moeten ombouwen.
Het model werd gebouwd tussen 1938 en 1941 - ongeveer 450 Fahr F 22's verlieten in deze periode de productiehallen in Gottmadingen - en was uitgerust met een Deutz motor van 22 pk, geschilderd in het krachtige rood dat typisch is voor de landbouwmachines van Fahr.
Wij bieden de Fahr F 22 aan als een getrouw gereproduceerd model. De opwindbare veermotor heeft drie schakelbare vooruitversnellingen en één achteruitversnelling, stuurinrichting en handrem zijn ook functioneel. Het model - evenals de bijbehorende kipwagen en aardappelspinner - worden vervaardigd door Kovap in Nový Hrádek, Tsjechische Republiek.

Rijk aan details en zorgvuldig gemaakt. Blikken speelgoed uit Europa

Wij willen niet moe worden te benadrukken hoe gering het aandeel van in Europa vervaardigd mechanisch blikken speelgoed is en binnenkort geheel zal verdwijnen. Sinds de verplaatsing van bijna alle blikken speelgoedproductie naar het Verre Oosten zijn de overblijvende fabrikanten in dit land (evenals in de rest van Europa) vaak aan hun lot overgelaten. Wij hebben enkele van hun producten verzameld: historische auto- of trekkermodellen en bijbehorende aanhangwagens of een kabelbaan. Voor de tractoren heeft de firma Kovap in Nový Hrádek in Tsjechië oude werktuigen gedeeltelijk gereactiveerd en monteert zij voor ons weer stalen velgen in plaats van kunststof. Alle voertuigen en aanhangwagens zijn in schaal 1:25, zodat ze passen op modelspoorbanen in schaal 1:22,5. Sommige klassiekers die decennia lang werden geproduceerd, zoals de Calculation Ape Consul, zijn praktisch verdwenen - we hebben alleen een fabrikant in India gevonden die ze nog steeds produceert.

Waarschuwing:

Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden.

Productinformatie

Artikel nummer 42219

Schaal 1:25. Plaatstaal geschilderd. Opwindbare veermotor, drie versnellingen vooruit, één achteruit. Werkend stuur, handrem, rubber banden op metalen velgen. Gemaakt in de Tsjechische Republiek. Hoogte 9 cm, lengte 16 cm, breedte 8,5 cm. Gewicht 360 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu