Menu

Top Bed Kasjmier

135 × 200 cm
Top Bed Kasjmier
135 × 200 cm
  135 × 200 cm
  € 629,00
  € 149,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  De kant-en-klare vorm. Duo quilt.

  De quilts worden in twee lagen opgemaakt als zogenaamde duo-quilts; hierbij worden twee afzonderlijke quilts elk met kasjmier gevuld, doorgestikt en alleen aan de rand samengevoegd - wat het voordeel heeft dat er een extra warmte-isolerende holle ruimte ontstaat. Zo opgemaakte dekens vallen losser en omhelzen het lichaam nog beter.

  Uit het Zwarte Woud. Aan de top: kasjmier dekbedden.

  Kasjmier is bij uitstek geschikt als vulmateriaal voor een dekbed: de natuurlijke vezel heeft een zeer goed vochtopnemend vermogen, is zacht en aaibaar, is licht en toch zeer verwarmend. Ter vergelijking: in de verhouding tussen gewicht en thermische prestaties is kasjmier ten opzichte van scheerwol als eiderdons ten opzichte van ganzendons - als u met kasjmiervezel dezelfde thermische prestaties wilt bereiken als hier met scheerwol, ongeacht de kwaliteit, zou u 30% meer vulmateriaal moeten gebruiken.Ook voor onze dekbedden gebruiken we Mongoolse kasjmier, in een geselecteerde kwaliteit die tot in de puntjes is afgestemd op het gebruik als vulmateriaal in zo'n uitstekend dekbed: de ongebleekte en ongeverfde, grijsbraun gevlekte grondstof heeft een vezellengte van ongeveer 30 mm met een vezelfijnheid van 20,2 tot 20,8 micrometer. Het gazongehalte is minder dan 1%. Een fijnere kasjmiergrondstof mag niet worden gebruikt als vulmateriaal voor dekbedden, omdat deze de noodzakelijke vulkracht zou missen; bovendien zouden zeer fijne vezels door geen enkele stof kunnen worden tegengehouden om uiteindelijk pluisjes te vormen. Voor onze dekbedden blijft het kasjmier natuurlijk, d.w.z. het wordt niet chemisch behandeld, maar ongebleekt en ongeverfd gebruikt en alleen zuiver mechanisch verwerkt: gewassen met soda en vervolgens aan de lucht gedroogd.

  Onderwerp: Kasjmier.

  Een inleiding tot het product. Kwaliteit zit in het detail. Een materiaal op zich is geen teken van kwaliteit - wat betekent "echt leer"? "Pure zijde"? Of "gemaakt van pure kasjmier"? Het is niet ongewoon dat dergelijke beschrijvingen inferieure grondstoffen verbergen, vol chemische additieven, verwerkt tot producten van nogal dubieuze waarde.Oorsprong. Kasjmir ontleent zijn naam aan de gelijknamige geografische regio in het grensgebied tussen India, Pakistan en China. Verrassend genoeg komen de beste kwaliteiten echter niet eens daar vandaan - de beste kasjmier komt uit China en Mongolië. Tot de "producerende landen" behoren tegenwoordig ook Afghanistan, Iran, Turkije en meer recentelijk Nieuw-Zeeland en Australië.En extractie. Alleen geiten leveren de waardevolle grondstof, de kasjmiervezel. De dieren beschermen zich tegen extreme kou en vochtigheid met een vacht van lang, grof buitenhaar - het "awnhaar" - en het gladde, veel zachtere en verwarmende donshaar daaronder, dat "dekbed" wordt genoemd.Alleen het donshaar is echt waardevol en zeer kostbaar, en hoe moeilijker de milieuomstandigheden voor de kasjmiergeiten zijn, hoe fijner het wordt gevormd - kasjmiervezels die afkomstig zijn uit klimatologisch gematigde gebieden hebben vaak slechtere kwaliteiten. Het begeerde fijne donshaar wordt niet geschoren, maar zorgvuldig met de hand uitgekamd. Een dier produceert slechts ongeveer 100 tot 200 g dons per jaar, dat na het kammen grondig wordt gereinigd en gesorteerd op kleur; het komt voor in verschillende natuurlijke tinten, van donkerbraun over grijs en beige tot bijna zuiver wit.Vier kwaliteitscriteria. Er zijn vier criteria waaraan een echt goede kasjmierkwaliteit kan worden herkend: de vezellengte is gewoonlijk 15-75 mm, de vezeldikte is 14-25 micrometer in diameter. Kasjmiervezels van de hoogste kwaliteit, zoals ze vandaag uit Mongolië of China komen, hebben een lengte van 35-50 mm en een fijnheid van 14-16,5 micrometer. De zuiverheid van kasjmier wordt gemeten aan de hand van het aandeel "awns", d.w.z. de resterende buitenste haren in het dons, ondanks alle zorgvuldige reiniging. In de topkwaliteiten is dit percentage minder dan 0,5%, maar afhankelijk van het beoogde gebruik kan het tot 2% aren bevatten. Last but not least: de kleur. Natuurlijke witte kasjmier brengt de hoogste prijzen op, maar is zeer zeldzaam omdat er slechts enkele lichte - of zelfs witte - geiten zijn in de vele kuddes. Sommige producenten bleken daarom het veel goedkopere donkerebraune donshaar "mooi wit", met alle negatieve gevolgen van dien voor de kwaliteit van het materiaal. Het feit dat kasjmier natuurlijk is, is te herkennen aan de kleine spikkels donkerder haar - geen gebrek, maar een kenmerk van de hoogste kwaliteit.

  Onderhoudsinstructies:

  Regelmatig luchten is voldoende. Stomerij alleen indien nodig. Schud de dekbedden bij het luchten niet te hard; hierdoor kan het kasjmiervlies scheuren.

  Productinformatie

  Artikel nummer 40054

   Vulling van 100% kasjmier. Vulling van vezelrijke fijne batist, 100% katoen, weefselgewicht 100 g/m², garengetal Nm 100, kleur naturel. Met omtrekrol.

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Niet strijken
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen