Menu

Tampico vezel nagelborstel

Eenzijdig
Tampico vezel nagelborstel
Eenzijdig
19,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Dankzij de eenzijdige bekleding kan de borstel gemakkelijk worden ingesloten en met de hand worden geleid.

Sterk van nature. Borstels met tampico vezels

Kleine krachtpatsers zijn de nagelborstels van geolied eikenhout met hun bekleding van tampicovezel, ook wel vezel genoemd. De lichtgele natuurlijke vezel wordt verkregen uit de bladnerven van twee agavesoorten die in de Mexicaanse hooglanden groeien. Tampico vezel is zeer elastisch met een hoge veerkracht, tegelijkertijd resistent en wordt gekenmerkt door een goed waterabsorberend vermogen - zo verwijdert het zelfs hardnekkig vuil zonder de huid te irriteren.
Het nagelborsteltje met eenzijdige bekleding kan gemakkelijk met de hand worden vastgepakt en geleid. De zijde met de lange tampico vezels van de borstel met tweezijdige borstelharen is geschikt voor het reinigen van het gehele oppervlak van de handen en de nagels. De korte, schuine borstelharen aan de bovenkant verwijderen specifiek onzuiverheden van onder de nagels. Wij bieden dit nagelborsteltje ook aan in een compact reisformaat dat in een toilettas kan worden meegenomen om ruimte te besparen.

Een tastbaar verschil. Borstels van Iris Hantverk

Penseelmaken is van oudsher een tak van werk waarin blinden en mensen met een visuele handicap kunnen worden opgeleid. Zo is ook Iris Hantverk aan het begin van de 20e eeuw ontstaan, als een bedrijf opgericht door de Zweedse blindenvereniging, en deze traditie wordt tot op de dag van vandaag voortgezet: ambachtslieden met een visuele handicap in Zweden en Estland zetten de borstels nog steeds volledig met de hand in elkaar. Ook de technieken zijn dezelfde als toen: met behulp van een haakje dat aan de vinger is bevestigd, wordt een roestvrij staaldraad door gaatjes in de houten borstelbasis gehaald en tot lussen gevormd. De borstelharen, die tot kleine bundeltjes zijn samengevoegd, worden in de lussen gestoken en met behulp van de draad strakgetrokken voordat ze uiteindelijk met behulp van een snijmachine - geleid door de tastzin en met veel gevoel - allemaal samen op de juiste lengte worden gebracht. Het werkproces is terug te vinden op het eindproduct: Het verloop van de draad aan de achterkant van veel penselen is een zichtbaar en tastbaar bewijs van het vakmanschap, zelfs na voltooiing.

Productinformatie

Artikel nummer 17369

Lichaam geolied eiken. Tampico vezelbekleding, met de hand getekend. Gemaakt in Zweden.
Eenzijdig:
Afsnijdlengte 2 cm. L 10 × B 4 cm. Gewicht 35 g.

Beide zijden:
Snijlengte 2 cm en 1 cm. L 10 × B 4 cm. Gewicht 40 g.

Reisformaat:
Trimlengte 1,7 cm en 1,2 cm. L 6,5 × B 3,5 cm. Gewicht 20 g.
Afsnijdlengte 2 cm. L 10 × B 4 cm. Gewicht 35 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu