Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas*

Menu
Niewsbrief

Tafel schragen

Tafel schraag ruw staalTafel schraag ruw staal

Het woordenboek van Duden omschrijft de tafel als een "meubelstuk bestaande uit een horizontaal blad dat rust op een voet of, gewoonlijk, op vier poten" en bereidt de lezer aldus voor op wat hier op het spel staat: de niet alleen mentale ontleding van de tafel in blad en onderstel. Het feit dat de twee niet noodzakelijk een vaste eenheid hoeven te vormen, is bijzonder goed om te weten in gevallen waarin

  • de ruimtelijke omstandigheden een aangepaste, eventueel onconventionele oplossing suggereren
  • de tafel aanpasbaar moet blijven aan veranderende ruimtelijke omstandigheden, functionele behoeften of voorkeuren
  • de tafel slechts tijdelijk wordt gebruikt (en anders opgeborgen) of
  • de tafel van bovenaf wordt bekeken: Het uitgangspunt kan een gevonden voorwerp zijn, een aandenken of een materiaalvoorkeur waar de conventionele meubelhandel gewoon niet op inspeelt.

Onderaan hui, bovenaan jouw keuze.

Met tafelschragen krijgt de gebruiker dus weer de beslissing in handen die een afgewerkte tafel al heeft genomen, waarbij vrijwel onbeperkte mogelijkheden ontstaan in de keuze van het materiaal (oppervlak, kleur), de afmetingen (lengte, diepte, dikte) en de configuratie (vorm, tweede niveau, functionele elementen) van het tafelblad. Naar onze mening onderscheiden de onderstaande modellen zich door verschillende gebruiks- en constructievoordelen. Tegelijkertijd bestrijken zij drie zeer verschillende stijlen, niet alleen in technisch opzicht maar ook wat hun visuele aantrekkingskracht betreft, die misschien met een korreltje zout "workshop-heavy", "design-minimalistisch" en "praktisch-elegant" genoemd zouden kunnen worden.

Menu