Menu
Niewsbrief

Stedentrips

Stadslucht. Stadsverhalen. Stedentrips

Leren tasLeren tas

Wakker worden in een stad die je nog niet kent - voor sommigen is er niets opwindender. Hoe het nieuwe terrein uiteindelijk wordt veroverd, kan er heel verschillend uitzien. Sommigen hebben thuis de gids al doorgewerkt en een programma opgesteld, anderen gaan in het wilde weg en besluiten 's morgens pas waar ze heen willen of laten zich helemaal gaan. Met een combinatie van beide, speel je op veilig. U zult geen enkele bezienswaardigheid missen en toch de kans hebben om dat heerlijke café in een zijstraatje te vinden of in een schilderachtige achtertuin terecht te komen.
Of je nu met of zonder stadsplattegrond op ontdekkingstocht gaat - wij hebben alvast een paar handige dingen voor je volgende reis op een rijtje gezet. Nu hoeft u alleen nog maar een stad te kiezen - en uw reistas in te pakken.

Reisverslag of kanttekening. Uw eigen reisliteratuur

Je moet reizen of je komt nergens. Het verleden leert ons dit evenzeer als het heden. En wat zou de wereld zijn zonder de beroemde reisverslagen en dagboeken die Marco Polo, Humboldt & Co. ons hebben gegeven? Nu zullen maar weinigen van ons onze ervaringen in romans omzetten, maar het bijhouden van een reisdagboek heeft niet alleen het voordeel dat je bij een volgend bezoek alle mooie plekjes weer terug kunt vinden of aan anderen kunt aanbevelen. Als je er doorheen bladert, nemen je aantekeningen je mee op reis naar een ver oord, en opgeplakte kaartjes en rekeningen nodigen je uit om het museum of restaurant opnieuw te bezoeken. En als u nog op zoek bent naar inspiratie of reislectuur, dan raden wij u Holidays Forever aan, een brevier van Christian Kracht en Eckhart Nickel over "de aangenaamste plekjes ter wereld".

Menu