Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Sinn horloges

Horloges van SinnHorloges van Sinn

In het begin van de jaren zestig legde Helmut Sinn, piloot en vlieginstructeur, zich toe op het bouwen van "speciale horloges" voor het vliegen, d.w.z. horloges voor piloten (en vlieginstructeurs): "Sinn Spezialuhren zu Frankfurt am Main". De Sinn horloges werden rechtstreeks en zonder tussenpersonen verkocht, alleen in het vertrouwen van hun buitengewone kwaliteit en geschiktheid. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje, de nieuwe pilotenchronografen werden gekocht en gedragen (en kregen de grootste lof van deskundigen). Wat sindsdien is veranderd, is dat Sinn tegenwoordig niet alleen pilotenhorloges produceert, maar ook andere "speciale horloges". Wat niet veranderd is, zijn de kenmerken die de horloges van Sinn onderscheiden: Hun robuustheid, het duidelijke ontwerp van de wijzerplaat, die in één oogopslag te begrijpen is, en de onvoorwaardelijke betrouwbaarheid van hun fijne mechanische binnenwerk.

Niet alleen pilotenhorloges, maar ook andere "speciale" horloges

Gespecialiseerd in één doel en toch thuis in alle elementen, dat zijn de horloges van Sinn. Sinds de oprichting door piloot en vlieginstructeur Helmut Sinn in 1961 heeft het in Frankfurt gevestigde horlogemerk zich geconcentreerd op polshorloges en horloges voor aan boord met de hoogste functionaliteit. In de loop der tijd heeft Sinn zich ontwikkeld tot een technologie- en zaakspecialist die voortdurend naar de industrie en de natuurwetenschappen kijkt voor de beste technologieën en materialen.

SenseSense
Meester-uurwerkmaker Kai Günsch, productiemanager bij Sinn, aan zijn werkbankMeester-uurwerkmaker Kai Günsch, productiemanager bij Sinn, aan zijn werkbank
Productie van een Sinn horlogeProductie van een Sinn horloge

De kwaliteit van de robuuste en absoluut betrouwbare Sinn horloges is ook in professionele kringen al lang bekend: Beroepspiloten, bijvoorbeeld van Lufthansa Cargo, gebruiken de pilotenchronografen, brandweerlieden en de GSG 9 van de Duitse federale politie gebruiken de Sinn missietimers. Zeelieden, duikers, poolreizigers en extreme atleten (waaronder een parachutist die een stratosferische sprong van 41,4 km hoogte maakte) gebruiken ook horloges van Sinn, en drie keer - in 1985, 1992 en 1993 - werden polshorloges van Sinn gebruikt op ruimtemissies.

Eigen ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden: technische oplossingen en testmethoden

Sinn heeft zijn uitstekende reputatie verdiend door herhaaldelijk technische oplossingen te ontwikkelen voor uitdagingen in de horlogerie: de Ar-Dehumidifying Technology bijvoorbeeld, waarbij capsules gevuld met kopersulfaat en geïntegreerd in de kast vocht absorberen uit de binnenkant van de kast en zo een verhoogde functionele en beslagen veiligheid bieden. Of de hydro-technologie die in sommige duikhorloges wordt gebruikt, die absolute zekerheid biedt tegen beslaan, drukbestendig is voor elke haalbare duikdiepte en optimaal afleesbaar is vanuit elke hoek. Een ander voorbeeld is de Tegiment-technologie, die de hardheid van het materiaal van de kast (zoals roestvrij staal) vele malen verhoogt en tegelijkertijd een beschermende coating vormt, die een sterk verhoogde krasbestendigheid biedt. Een ander voorbeeld is de speciale olie van Sinn, die vloeibaar genoeg blijft om de mechanische functies van het uurwerk zelfs bij zeer lage temperaturen van -45 °C te behouden en die tegelijkertijd bij +80 °C nog viskeus genoeg is om niet van de platen weg te spatten. Waar het zinvol is, steunt Sinn op samenwerking met competente partners.

Zo was Sinn in 2005 het eerste bedrijf in de branche dat zijn duikhorloges door Germanischer Lloyd (tegenwoordig: DNV GL) liet testen en certificeren op drukbestendigheid volgens de Europese normen voor duikapparatuur. In 2010 mochten enkele modellen zich bewijzen onder de zwaarste schokken en trillingen op een gesimuleerde slechte weg op de testbank voor alle voertuigen van het Fraunhofer-instituut in Darmstadt. En ten slotte werkte Sinn samen met de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen van Aken aan de ontwikkeling van een eigentijdse standaard voor pilotenhorloges, die in 2012 als "TESTAF" (Technische Standaard voor Pilotenhorloges) aan het publiek werd voorgesteld en de basis vormt van de DIN 8330-norm voor pilotenhorloges die sinds 2015 van kracht is.

Menu