Menu
Mühle Rasurkultur

Scheerkwast Sophist Dassenhaar

Handvat van hars
Mühle Rasurkultur
Scheerkwast Sophist Dassenhaar
Handvat van hars
  € 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Scheerkwast. Het moet dassenhaar zijn.

  Alleen de fijne punten van dassenhaar kunnen een fijn, romig schuim produceren voor een scheerbeurt die zacht is voor de huid. Onovertroffen is de dassenpluk met witte dassenharen. Hij is nog fijner, zachter en flexibeler dan de grijze dassenpunt. De taps toelopende haren kunnen veel water opnemen en een bijzonder dicht en romig schuim opkloppen - mits een goede zeep wordt gebruikt. De hoge kwaliteit van de fijne zilveren punt is te herkennen aan het typische driekleurige patroon: licht in het onderste gedeelte, donker, bijna zwart in het midden en licht aan de uiteinden. Hoe duidelijker het patroon te zien is op de borstel en de middelste donkere band in het verloop van het haar, de spiegel, hoe zorgvuldiger het haar is verkregen (het is geplukt, zoals de naam al zegt) en verwerkt - beide worden met de hand gedaan - en hoe hoger de kwaliteit. Het haar wordt ondersteboven in een shockbox geplaatst en geschud en geduwd tot de gewenste contour is bereikt. Om de fijne haarpunten te behouden, wordt de borstel niet mechanisch nabewerkt. Alleen zogenaamde ricochets, die het ongeoefende oog nauwelijks kan herkennen, worden door de penseelmaker verwijderd. Bij een juiste behandeling en verzorging (de huid voorzichtig inzepen, de zeep volledig uit de trim wassen met warm water, de scheerkwast laten hangen om te drogen) kan een dassenharen trim een tiental jaren in gebruik blijven.

  Scheerkwasten en schaven van Mühle

  Niet elk ambachtelijk bedrijf slaagt erin traditie en moderniteit met elkaar in evenwicht te brengen, maar de scheerkwastfabrikant Mühle wel: Het bedrijf, dat nog steeds door een familie wordt geleid, heeft de traditionele kennis van het vakmanschap behouden en heeft op basis daarvan een brug geslagen naar nieuwe materialen, productiemethoden en hedendaags design. De fabriek in het Erzgebirge produceert artikelen voor nat scheren, die voor 90% met de hand worden gemaakt. Het hart van het bedrijf is nog steeds de scheerkwast. De penseelmaker heeft een vaste hand en een goed oog nodig om te werken met het fijne dassenhaar, dat eerst zorgvuldig wordt gesorteerd, tot op de tiende gram nauwkeurig wordt uitgebalanceerd en vervolgens in de doos in vorm wordt getikt. Vervolgens worden de ongeveer 20.000 haren met grote zorgvuldigheid uit de vormbak gehaald en, zonder dat ook maar één haar van zijn plaats glijdt, stevig in een kwastje gebonden, dat vervolgens wordt schoongemaakt, gelijmd en op het handvat van de scheerkwast gemonteerd. De borstels worden met evenveel zorg gemaakt van speciale synthetische vezels die, net als de dassenharen plukken, in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar zijn. Mühle produceert de scheerkwasten en scheermesjes nu volledig in het hoofdkantoor van het bedrijf in Hundshübel. Wat wordt geleverd is zoveel mogelijk afkomstig uit de regio.

  Productinformatie

  Artikel nummer 16746

   De fijne dassenpluk met zilveren punt wordt gebruikt voor het trimmen van deze scheerkwast. Hoogte 10 cm, handvat 3,5 cm Ø. Zonder scheerstandaard en scheermes.
   Handvat van zwart kunsthars, voet van verchroomd messing. Gewicht 115 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen