Menu

Robert Piguet Cravache Eau de Toilette

100 ml fles
Robert Piguet Cravache Eau de Toilette
100 ml fles
100 ml fles
149,00 €Basisprijs: 1.490,00 €/ 1lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
momenteel niet beschikbaar
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Klassieker. Mediterrane frisheid

Cravache (Frans voor rijzweep) is de eerste geur voor mannen van Robert Piguet. Het is in de traditie van een klassieke Eau de Cologne, maar is samengesteld als een Eau de Toilette. De citrusfrisse geur verscheen voor het eerst postuum in 1963 en is sinds 2007 met kleine wijzigingen opnieuw uitgebracht. De fruitig-kruidige topnoot met citroen, mandarijn en lavendel doet denken aan de mediterrane zomer. In het hart contrasteren donkergroene salietonen en fruitig-frisse petitgrain met delicaat gepeperde nootmuskaat. Aardse patchoeli en ziltig-rokerige vetiver in de basis geven de geur diepte en rijkdom.

Robert Piguet. Van couturier tot parfumeur

Als telg uit een bankiersfamilie was de in Zwitserland geboren Robert Piguet eigenlijk voorbestemd voor een carrière in het bankwezen. Tot ongenoegen van zijn ouders vertrok hij echter op negentienjarige leeftijd naar Parijs om een carrière in de mode-industrie na te streven. Na jaren in de leer te zijn geweest bij haute couture ontwerpers en modehuizen, richtte hij in 1933 zijn eigen modesalon op - met succes, want slechts vijf jaar later kon hij verhuizen naar een van de begeerde adressen aan de Champs-Élysées en werd hij uiteindelijk een van de grote couturiers van zijn tijd.
Als liefhebber van kunst en literatuur ontwierp hij niet alleen voor de haute volee, maar ook voor het theater en talrijke kunstenaars. Extravagante, maar zeer eenvoudige snitten kenmerkten zijn mode, waarvan het handelsmerk de perfect op maat gemaakte pakken van fijn grijs flanel werden. Uiteindelijk leerden jonge ontwerpers van hem die sindsdien zelf voor de grote labels in de industrie zijn gaan werken of gerenommeerde merken hebben opgericht, zoals Hubert de Givenchy of Christian Dior.
In 1951 sloot Robert Piguet zijn mode- en parfumhuis, maar zonder een opvolger te hebben gevonden. Pas aan het begin van het nieuwe millennium werd een nieuwe eigenaar gevonden die de traditie van Piguet nieuw leven inblies en de befaamde parfumeur Aurélien Guichard wist over te halen deze voort te zetten.

Les Parfums de Robert Piguet. Avant-garde, vol karakter, provocerend

De elegante, eenvoudige en tegelijkertijd extravagante stijl van zijn mode, soms gecombineerd met overdadige weelde, kenmerkt ook de parfums van Robert Piguet. In samenwerking met de parfumeurs Germaine Cellier en Francis Fabron werd vanaf 1944 een hele reeks parfums gecreëerd, waaronder de parfums Bandit, Fracas en Visa, die vanaf dat moment in geen van de exclusieve warenhuizen in de metropolen ontbraken.
Parfumeur Aurélien Guichard bracht ze opnieuw uit voor Piguet en voegde nieuwe composities toe aan het gamma. Met een zeer hoog parfumgehalte en nog steeds gemaakt in Frankrijk, zijn de karaktervolle geuren intens en langdurig.

Productinformatie

Artikel nummer 17379

Eau de Toilette voor mannen in een glazen flacon met verstuiver.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu