Menu

Quilt Alpaca

135 × 200 cm
Quilt Alpaca
135 × 200 cm
  € 749,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  leeverbaar vanaf half december, nu beschikbaar voor bestelling
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Licht en verwarmend. Alpaca voor elk seizoen.

  De alpaca-quilt bestaat uit twee afzonderlijke dekens van verschillende dikte, een lichtere voor de zomer en een wat weelderiger gevulde voor de overgangsperiode. Beide dekens zijn gevuld met zacht, verwarmend alpacahaar en kunnen worden samengebonden tot een echt warme winterdeken. De lucht in de spouw ertussen zorgt voor extra isolatie. Toch is het dekbed zeer licht en daarom ideaal voor wie een zeer warm dekbed met een laag gewicht verkiest. Door de zachte alpacavulling en het aan het vulgewicht aangepaste quiltwerk vallen de quilts losjes en nestelen ze zich heel goed tegen het lichaam, ook als ze aan elkaar vastzitten, en worden koudebruggen vermeden. Het gebruikte alpacahaar komt uit de Schwäbische Alb, waar een van de grootste alpacakuddes van Duitsland leeft. Met een vezelfijnheid tussen 22 en 28 micron is het haar niet te fijn om door het weefsel van de enkele laag te gaan. Deze zelf is gemaakt van fijne, dichte perkal, een canvasgebonden katoenen stof die wordt geproduceerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). Deze combinatie maakt het alpacadekbed vocht- en warmteregulerend en zorgt voor een aangenaam slaapklimaat. Het ligt in Baden-Württemberg.

  Alpaca. Uitstekende holle vezel

  Alpacahaar is een van de meest waardevolle natuurlijke vezels. Het is buitengewoon fijn en toch zeer resistent, omdat de structuur is aangepast aan de grote klimaatschommelingen van het Andesgebergte, het thuis van de alpaca. Het is onder meer hol van binnen, waardoor het uitstekende warmte-isolerende eigenschappen heeft. Alpacahaar bevat ook zeer weinig lanoline en wordt daarom door iedereen goed verdragen.

  Let op:

  Andere afmetingen zijn als maatwerk verkrijgbaar bij ons klantencentrum.

  Productinformatie

  Artikel nummer 16912

   Vulling 100% alpaca. Watten en bindband van vezeldichte perkal, 100% katoen, basisgewicht 103 g/m², garengetal Nm 100, kleur natuurwit. Handwasbaar tot 30 °C. Gestikt in cirkels. Gemaakt in Duitsland.
   135 x 200 cm. Vulgewicht 550 g en 800 g. Totaal gewicht 2.430 g.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu