Menu

Portemonnee van koeienhuid

Natuur
Portemonnee van koeienhuid Natuur
Portemonnee van koeienhuid
Natuur
Natuur
179,00 €
125,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Slank en toch ruim.

De slanke portefeuille opent zeer wijd dankzij de ritssluiting die langs drie zijden loopt, waardoor u zicht hebt op en toegang krijgt tot de binnenwaarden. Deze zijn ondergebracht in twee grotere compartimenten, elk met twee sleuven voor kaarten. In het midden zit een vakje met rits voor muntgeld. Deze kan ook wijd worden geopend, omdat de rits aan één kant om de hoek loopt.
De grondstof voor het fijne leder komt uit Scandinavië, het wordt in België gelooid en daar ook verwerkt. De metalen tanden van de ritsen zijn gepolijst en daardoor aangenaam glad.

PB 0110 door Philipp Bree. Lederwaren met potentieel.

Als telg van de bekende tassenfabrikant Bree groeide Philipp Bree op in een wereld van leer, tassen en andere mooie en functionele dingen (niet alleen van leer). Hij heeft zich het basisidee van zijn vader eigen gemaakt om de beste materialen als geen ander in een gereduceerde maar betekenisvolle vorm te gieten. Het is dus niet verwonderlijk dat hij in het bedrijf van zijn vader ging werken. En hoewel het niet beter kon, brak Philipp met het familiebedrijf, richtte in 2012 zijn eigen merk op en begon vanaf nul. Een soort bevrijding om zich te kunnen concentreren op wat hij het belangrijkst vindt: het materiële. Plantaardig gelooid leder, zuiver linnen en massief messing zijn voor hem de perfecte materialen, omdat zij evenzeer aan zijn hoge functionele als aan zijn esthetische eisen voldoen. Tassen en accessoires van deze materialen hebben niet alleen de potentie om duurzame metgezellen te zijn, ze worden het ook - want dat is de eigenlijke eis van Philipp Bree, niet alleen voor tassen, maar voor de meeste dingen die ons omringen. Ze moeten lange tijd functioneren en, zoals hij het noemt, "geliefde voorwerpen" worden, voorwerpen die bij je horen, die je graag om je heen hebt en die met je leven en veranderen.
Philipp Bree verwacht niet dat zijn tassen en accessoires "geliefde objecten" worden voor iedereen - maar dat ze het potentieel hebben om dat te doen. Dat ze met de tijd en het gebruik steeds mooier worden en een individuele ontwikkeling krijgen, dat laten ze ook zien: De tekenen van slijtage en verwering vertellen hun eigen verhaal en onderscheiden de voorwerpen als onmiskenbaar eigendom van hun eigenaar. Maar dit kan alleen worden bereikt met het juiste materiaal. Daarom komen materiaal en produktie op de eerste plaats, gevolgd door de vorm - in het geval van Philipp Bree geconcentreerd op de essentie, zo helder en duidelijk dat het nauwelijks opvalt als absoluut goed doordacht.

Europese samenwerking onder een Duits dak.

Plantaardig gelooid natuurlijk leder, linnen van Europees langvezelig vlas en messing beslag zijn de materialen bij uitstek. De details over herkomst en fabrikanten lezen als een wandeling door Europa: het fijne kalfssuède voor de voering en de zakken is gemaakt door een Poolse leerlooierij. De sterkere runderhuid is afkomstig van een Belgische looierij die sinds 1873 gespecialiseerd is in plantaardige looiing, en de ruwe huiden komen uit Scandinavië. Een Toscaans bedrijf produceert de metalen onderdelen, die allemaal van massief messing zijn gemaakt. En het linnen is ook geweven in Toscane. Ten slotte worden de producten vervaardigd door fabrikanten in Tsjechië en Polen, die eveneens over tientallen jaren ervaring beschikken. Zij naaien niet met zomaar garen, maar met een bijzonder scheur- en slijtvast garen uit een oude spinnerij in Breisgau. En de ritsen zijn ook in Duitsland gemaakt.
Philipp Bree haalde ontwerpers uit München, Berlijn en Londen aan boord voor het ontwerp. De enige vereiste: de ontwerpen zijn gebaseerd op identieke materialen en volgen een gemeenschappelijk kleurenconcept zodat alle modellen visueel en haptisch compatibel zijn.

Productinformatie

Artikel nummer 203515

Koehuid (lederdikte 0,5 mm), plantaardig gelooid, herkomst België. Polyamide voering. Metalen ritssluiting met lederen rits. 2 hoofdvakken met 2 insteekzakken aan elke kant, een zak met rits in het midden. Natuurlijke kleur. Gemaakt in de Tsjechische Republiek.
12,1 × 8,7 × 1,7 cm. Gewicht 100 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu