Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Zacht speelgoed uit de Kösener Spielzeug Manufaktur

Kösener Pluche SpeelgoedKösener Pluche Speelgoed

De eerste Kösen poppenfabriek werd in 1912 opgericht door Käthe Kruse. Het bedrijf verliet de DDR in 1949, maar de speciale vaardigheden voor het maken van poppen die in vier decennia waren ontwikkeld, bleven bestaan. Het bedrijf specialiseerde zich in de productie van zacht speelgoed, en door de samenwerking met de naburige Burg Giebichenstein - een van de belangrijkste opleidingscentra voor produktdesign in Duitsland sinds het begin van de 20e eeuw - groeide de vraag naar design gestadig. In veel bekroonde gevallen zijn het ook verzamelobjecten voor de vitrine, maar vooral gemaakt om het dagelijkse leven in de kinderkamer te doorstaan.

Geselecteerd zacht speelgoed gepresenteerd

Kösen orang-oetan

De roodbruine "bosmens" - de betekenis van zijn Maleise naam - die inheems is in de regenwouden van Sumatra en Borneo, is een stille eenling. De orang-oetan, die soms flegmatiek lijkt, kan heel goed spreken - zo beweren de bewoners van deze streken - hij doet het alleen niet in hun aanwezigheid om niet te hoeven werken.

Kösener Bruinbaard, Klein

In onze cultuurgeschiedenis en in talrijke mythen heeft de bruine beer altijd een belangrijke rol gespeeld door zijn grootte en kracht. In sprookjes en fabels komt hij voor als meester Petz (de goedmoedige, soms wat onhandige kerel), en in de heraldiek staat hij voor kracht en sterkte.

Kösener Poolvos

De poolvos heeft letterlijk een schone lei. Tenminste wat zijn wintervacht betreft, want het is de enige wilde hond die de kleur van zijn vacht verandert naar gelang van de seizoenen. In de zomer zijn de kop, de rug, de staart en de poten niet wit, maar bruin, en de flanken en de buik hebben lichtbeige haren - waardoor de poolvos een perfecte camouflage heeft in de toendra.

Kösen Ice Bear, Groot

Om in de koude van de Noordelijke IJszee te overleven, heeft de ijsbeer een speciale pels ontwikkeld: Zijn ongepigmenteerde, transparante haren zijn hol en geleiden de zonnewarmte rechtstreeks naar de zwarte huid. Een laag blubber van ongeveer 10 cm dik en de gedrongen bouw doen de rest.

Niet alleen qua vakmanschap, maar ook - en vooral - qua design behoren zij tot de beste die er te vinden zijn. Elk pluche Kösener dier wordt samengesteld uit meer dan 70 afzonderlijke delen van Europees geweven pluche van verschillende kleuren, haarlengtes en structuren - op deze manier is het mogelijk om de karakteristieke kenmerken van de dieren authentiek te reproduceren. Vaak worden voor één dier meer dan tien pluchen van verschillende kleuren en haarlengtes gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de dieren lang hun vorm behouden, zijn ze gevuld met een vulling van gesiliconiseerde holle vezels, waardoor hun levensechte vormgeving vaak wordt benadrukt; hun ogen zijn onbeweeglijke veiligheidsogen.

Ontstaan van het Kösener Pluche SpeelgoedOntstaan van het Kösener Pluche Speelgoed
Ontstaan van het Kösener Pluche SpeelgoedOntstaan van het Kösener Pluche Speelgoed
Ontstaan van het Kösener Pluche SpeelgoedOntstaan van het Kösener Pluche Speelgoed

Elk ontwerp wordt voorafgegaan door gedetailleerde anatomische observaties en bewegingsstudies in de natuur en in de dierentuin. Daarna volgen schetsen en eerste modellen in klei: Dit is de enige manier om pluche dieren te maken die zo dicht bij de natuur staan als die van Bad Kösen.

Menu