Menu
Peter Reed

Percale kussensloop

Wit - 80 × 80 cm
Peter Reed
Percale kussensloop
Wit - 80 × 80 cm
  Wit
  € 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Percale: "200 draden, 3 rijen koord".

  Percale (van het Perzische "pergalah") verwijst naar een bijzonder fijndradige, dichte katoenen stof in effenbinding. Alleen wanneer de draaddichtheid meer dan 180 draden per inch (2,54 cm) bedraagt, mag de stof perkal worden genoemd. Onze perkal heeft een draaddichtheid van 200 draden per inch en is dus buitengewoon fijn, het voelt koel en stevig, maar toch zacht aan en is toch uiterst duurzaam. Met 3 siernaden.

  Peter Reed. Op afspraak ...

  Peter Reed in Lancashire is een van de meest gerenommeerde fabrikanten van beddengoed ter wereld. Zijn beddengoed wordt niet alleen gebruikt door de Britse koninklijke familie maar ook door vooraanstaande internationale hotels. Na een verandering van eigenaar in 2003 produceert het bedrijf - nu onder de naam Peter Reed Limited - opnieuw volgens de hoge traditionele ambachtelijke normen van de regio en op de voormalige productielocaties in Lancashire. Sinds 2008 is Peter Reed opnieuw een Royal Warrant of Appointment to Her Majesty The Queen - Royal Court leverancier van bedlinnen. Reed verwerkt alleen de allerbeste, altijd langstapelige (d.w.z. met vezellengtes tot 35 mm), gekamde katoen uit de Nijldelta, wat ongebruikelijk is voor bedlinnen, maar ook noodzakelijk om zulke fijne kwaliteiten te kunnen produceren. Alleen van de lange vezels kunnen bijzonder fijne en gladde garens worden gesponnen, die het fijne en dichte weefsel van de perkal mogelijk maken. Reed weeft nu in Italië, maar produceert nog steeds in Engeland, en alleen op bestelling; er zijn geen voorraadartikelen. De uitzonderlijke kwaliteit blijkt ook uit het feit dat het linnen niet vergeelt, maar zelfs na vele wasbeurten wit blijft.

  Rietperkal. Met decoratieve stiksels.

  Deze stevige maar fijne stof wordt anders alleen gebruikt voor inhammen, die "vederlicht" moeten worden geweven. Het beddengoed heeft drie of vijf rijen decoratieve stiksels - een detail dat rond 1870 populair werd om het voor kamermeisjes gemakkelijker te maken de kwaliteit van het beddengoed te onderscheiden. Vijf rijen markeerden de hoogste kwaliteit linnen: "5 rijen koord", dat alleen in de beste huizen en hotels werd gebruikt. De siernaden zijn aan de bovenkant gelegd - als een schilderijlijst - en deze overtrekken zijn voorzien van met garen omwikkelde gedraaide knopen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 44737

   100% langdradig katoen, herkomst Egypte. Basisgewicht 132 g per m². Garengetal in schering en inslag Nm 68. De kussensloop heeft een staande naad rondom (breedte 5 cm) en hotelsluiting. Was het beddengoed voordat je het voor het eerst gebruikt, want alleen dan krimpt het tot de aangegeven nominale maat. Krimp 5-8%, verdisconteerd in de snit. Gemaakt in Groot-Brittannië.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Drogen in droogtrommel lage temperatuur ( 60 °C )
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen