Menu

Pendelkaarshouder verenstaal

Verguld
Pendelkaarshouder verenstaal
Verguld
89,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Feest in evenwicht

In onze ogen is de gloed van lichtjes in de kerstboom beslist een van de tradities die in ere moet worden gehouden - bijna niets onderstreept de feestelijkheid van het moment zo goed als de door boomkaarsen verlichte kamer. In het begin werden de kaarsen met was of spelden aan de boom bevestigd, maar sinds er in de 19e eeuw octrooi werd verleend op de kaarsenhouder voor de kerstboom, zijn we aan de veilige kant.
Een esthetisch en functioneel overtuigend alternatief voor de kaarsenhouders met klem zijn deze asymmetrisch gevormde pendelkaarsenhouders. Zij worden gewoon over de tak gehangen en houden zichzelf en hun kaars in verticale positie uitsluitend door middel van een tegengewicht. Hun ontwerp is bekend sinds de beginjaren, gemaakt van tin, lood of massief messing. Populaire vormen van de gewichten waren noten, dennenappels of, zoals in dit geval, ballen - eenvoudig, maar effectief glanzend.

Onafscheidelijk. Zoals Fest und Lich(t).

De fabrikant, een familiebedrijf van de derde generatie in Wenen, produceert de hangende kaarsenhouders op een speciaal aangepaste buigmachine uit 1,8 mm dik verenstaal. Dit materiaal biedt de nodige stevigheid om de spiraalvormige fitting van de kandelaar breuk- en scheurvast te maken.
De messing kogels - de fabrikant betrekt ze van de naburige draaierij - worden manueel op de pers geassembleerd: De draad wordt geplooid en vervolgens wordt de kogel op het geplooide deel van de draad geperst. Volgens de fabrikant zal menselijke spierkracht er nauwelijks in slagen de aangedrukte kogel weer los te krijgen van de draad. Wij bieden de pendantkaarsenhouders aan in twee versies: met verzilverd of verguld oppervlak, elk inclusief bijpassende kaarsen zonder druppels.

Let op:

Alleen druppelvrije kaarsen mogen worden gebruikt. Zorg ervoor dat de kaarsen nooit helemaal opbranden in de kandelaar.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 201931

Hoogte 11 cm. Draad Ø 1,9 mm, kogel Ø 1,5 cm. Gewicht per houder 22 g. De flexibele houdertongen zijn geschikt voor druipvrije kaarsen met een diameter van max. 1,25 cm. Geleverd in een doos met 10 pendelkaarshouders en 10 druipvrije kaarsen (elk Ø 1,25 cm, lengte 9 cm).
Hanger kaarsenhouder gemaakt van 1,8 mm dik verenstaaldraad, vernikkeld en verguld in een galvaniseerbad. Messing bol, vernikkeld en verguld in een galvaniseerbad.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu