Menu
Lindner Porzellanfabrik

Paashaas porselein

Lindner Porzellanfabrik
Paashaas porselein
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Opvallend eenvoudig

  Of de paashaas nu echt de paaseieren brengt of niet - deze porseleinen haas is gemaakt door Lindner en wordt voorlopig zonder eieren geleverd. Te midden van een klein paasnest is het toch (of misschien juist daardoor) zeer decoratief met zijn onopvallende duidelijke vormgeving.

  Van vliegende bellen en vruchtbare konijntjes

  Wat zou Pasen zijn zonder de paashaas en zijn paaseieren? Voor het feest van de wederopstanding van Christus zijn zijn onvermoeibare inspanningen heel zinvol, aangezien de vruchtbare haas traditioneel wordt beschouwd als een symbool van vruchtbaarheid. Zelfs in streken waar de vos, de koekoek, de ooievaar of zelfs de kerkklokken die vanuit Rome naar huis vliegen oorspronkelijk de kleurrijke eieren brachten, heeft de paashaas zich allang opgeworpen als de enige eierleverancier. Daarom zijn we het eens met Wilhelm Busch: "Het is het paasfeest elk jaar / behoorlijk belastend voor de haas."

  Lindner. Wat duurt is porselein

  De productiviteit van de Lindner-porseleinfabriek in Küps in Opper-Franken is opmerkelijk: er is waarschijnlijk niets dat zij niet al uit porselein heeft gegoten. Een blik in de Lindner-hallen bevestigt deze veronderstelling onmiddellijk. Sinds de oprichting van het bedrijf eind jaren twintig zijn alle porseleinmallen daar zorgvuldig opgeslagen. De voorraad is uitgegroeid tot meer dan 30.000 porseleinen mallen. Veel ervan hebben al verzamelwaarde; sommige hebben een traditioneel ontwerp, andere zijn tijdloos modern en kunnen allemaal op elk moment opnieuw worden gebruikt, als de klant dat wenst. Lindner is niet onder de indruk of zelfs maar beperkt door categorieën. Van vingerhoeden en spaarpotten tot koffie- en serviesgoed en badkameraccessoires, het assortiment omvat alles wat denkbaar is - en wordt elk jaar aangevuld met nieuwe producten.

  Dit uitgebreide assortiment heeft de hoge kwaliteitsnormen van Lindner niet veranderd. Waar andere fabrikanten vertrouwen op geautomatiseerde processen ten gunste van grote volumes, blijft Lindner voortbouwen op traditioneel vakmanschap, dat inherent is aan de ervaring en knowhow van generaties. In plaats van het bakproces te verkorten of zelfs te combineren, krijgt de ruwe massa van kaolien, veldspaat en kwarts de tijd die het nodig heeft om in ongeveer 100 arbeidsgangen hoogwaardig porselein te worden. Alleen al het eerste vuur op 900 tot 1.000 °C duurt ruim 20 uur. Na het glazuren wordt het lichaam een tweede keer gebakken op 1.400 °C, opnieuw gedurende enkele uren. Alleen dan komt er een "wit goud" uit de oven dat deze naam echt verdient. Als u het net zo zorgvuldig behandelt en bewaart als Lindner zijn werkvormen, zult u er levenslang plezier van hebben.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202709

   Wit geglazuurd porselein. Breedte 7 cm, diepte 3,5 cm, hoogte 9 cm. Gewicht 60 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen