Menu

Monsterset kokosnoot tapijten

Monsterset kokosnoot tapijten
€ 15,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Wie heeft de keuze. Stalen van onze kokosmatten.

Deze set bevat patronen van alle kokoskleden en lopers die wij in ons assortiment hebben, namelijk één patroon van elk van de kokoskleden
- Panama Nature
- Visgraat Nature
- Visgraat Rood
- Visgraat Nature Zwart
- Visgraat Bruin Patroon
- Visgraat Charlottenburg Patroon.

De motieven zijn aan één rand afgebiesd. Let op: bij het bestellen van een kokosdeken moet de randafwerking van de gesneden randen apart worden besteld: Er is de mogelijkheid om ofwel de twee gesneden randen ofwel het hele tapijt rondom te laten omboorden, in dat geval met een 6 cm brede katoenen band. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice.

Verleden en toekomst. Een reis door de tijd naar de kokosweverij van Schär.

Het weven van kokosnoten was ooit een omvangrijke industrie in Europa en vooral in Duitsland, maar vandaag de dag is er bijna niets meer van over. Op August Schär KG zijn de oorspronkelijke productiemethoden bewaard gebleven als in een tijdbel. Dit gebeurt echter geenszins met een museale instelling, maar veeleer omdat de modernisering is uitgesteld tot de oude machines en technieken weer in trek zijn. Het bedrijf is gevestigd in het idyllische Eisenschmitt midden in de Vulkaaneifel en verwerkt al meer dan 75 jaar kokosvezels tot tapijten en matten van hoge kwaliteit voor de industrie, de handel en voor particuliere huishoudens. Toen de meeste andere kokosweverijen hun deuren moesten sluiten, kon Schär haar voorraad oude machines uitbreiden, waardoor het bedrijf in technisch opzicht op lange termijn veilig is. Kokosvezels zijn wat volumineus om mee te werken, maar hebben unieke eigenschappen. De daaruit vervaardigde producten gaan "eeuwig" mee, zij harmoniseren het binnenklimaat doordat zij overtollig vocht kunnen opslaan, zij absorberen geen stof en zijn zeer gemakkelijk in het onderhoud. Omdat kokosvezels in de natuur aan extreme spanningen worden blootgesteld, ontwikkelen ze een navenant hoge weerstand. Kokos is antibacterieel, vlamvertragend, geluids- en warmte-isolerend, ademend en antistatisch. Geverfde goederen mogen echter niet voortdurend aan sterk zonlicht worden blootgesteld. Tapijten van kokosvezels hebben een rustieke oppervlaktestructuur; onregelmatigheden in het garen zijn onvermijdelijk en dragen bij tot de charme van het product. Deurmatten voor de ingang van het huis maken evenzeer deel uit van het programma van Schär als de rode loper, die in vele landen verplicht is bij staatsrecepties. De werknemers werken aan mechanische productielijnen die nergens in Duitsland meer in deze vorm te vinden zijn. De kokosproducten zijn gewild vanwege hun lange houdbaarheid en ongevoeligheid. Schär betrekt de natuurlijke kokosvezels uit India en Sri Lanka, en de verdere verwerking bestaat uit het verven, het opzetten van de weefgetouwen, het eigenlijke weven en het daaropvolgende snijden en afwerken in de naaikamer, indien nodig.

Productinformatie

Artikel nummer 204850

Telkens één exemplaar van de kokoskleden van Schär, elk ca. 22 × 22 cm. Nominale lading.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu