nen — do

Monsterdoos Kleikleuren 14 Tinten

nen — do
Monsterdoos Kleikleuren 14 Tinten
  € 3,50alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Kleikleuren als monsters. Kleine maar fijne selectie.

  De monsterdoos bevat kleurstalen van de zes kleiverven uit ons assortiment en acht andere tinten van de fabrikant. De papieren kaarten van 13 × 4 cm met een witte achtergrond zijn op een oppervlakte van 6 × 3,5 cm voorzien van de desbetreffende kleikleur.

  Kleiverf. Natuurlijk, ecologisch, gecertificeerd

  Onze kleiverf is volledig ecologisch en daarom gecertificeerd door het Eco-Instituut: ze bestaat uit gekleurde klei en leem en natuurlijke stoffen zoals talk, krijt, Arabische gom, saponine, cellulosevezels en methylcellulose (een verdikkingsmiddel dat ook in de voedingsindustrie wordt gebruikt). Er worden geen andere pigmenten of chemicaliën aan toegevoegd, zodat het zowel bij het uitstrijken als bij het drogen volkomen onschadelijk is. De kleurschakeringen zijn fluweelmat, minder intens en slijtvast, en de dekkracht is ook minder groot dan bij emulsieverven, wat vooral merkbaar zal zijn op gestructureerde oppervlakken zoals houtsnippers. Afhankelijk van de consistentie van de gemengde kleiverf en het aantal kleurtoepassingen kunnen de muren er heel verschillend uitzien, van organisch en levendig tot homogeen en rustig. Net als bij andere verven kunt u het gewenste effect en de gewenste kleurintensiteit bepalen door eenvoudigweg de consistentie en het aantal lagen te veranderen. De kleiverf wordt geleverd als poeder, wat het voordeel heeft dat er geen conserveringsmiddelen nodig zijn. Het hoeft slechts te worden gemengd met ongeveer 1,5 liter schoon water en kan dankzij de romige consistentie gemakkelijk en druipvrij met een kwast of kwast (geen roller!) in een kruisstreek worden aangebracht. De gemengde hoeveelheid is voldoende voor ongeveer tien tot twaalf vierkante meter. De fabrikant raadt aan ongeveer 20-30% meer materiaal te mengen dan nodig is voor de berekende oppervlakte. Enerzijds omdat de werkelijk benodigde hoeveelheid verf kan variëren afhankelijk van de consistentie (dun of dik). En anderzijds kan dezelfde kleurschakering meestal niet meer worden gereproduceerd bij het opnieuw mengen. U zit dus aan de veilige kant als u iets meer gebruikt. Overigens: kleine foutjes of "kronkels" in kleiverf kunnen achteraf gemakkelijk worden hersteld, omdat de verf op de muur enigszins wordt opgelost door water of vers gemengde verf en de overgangen vaag worden. Toch is het het beste om vooraf een test te doen op een onopvallende plek.

  Evenwichtig ruimteklimaat

  De basis van de verf is klei, een oud, natuurlijk bouwmateriaal dat veel voordelen heeft ten opzichte van moderne bouwmaterialen. Dankzij zijn vochtregulerende eigenschappen kan het worden gebruikt als muurpleister (vanaf 1 cm dik) in combinatie met een ademende verf, idealiter ook op basis van klei, om een evenwichtig ruimteklimaat te creëren. Omdat klei zelf ademend is, kan het veel vocht vasthouden en geleidelijk weer afgeven aan de kamerlucht, zodat het ruimteklimaat noch te droog noch te vochtig is. Onze kleiverf is daarom bijzonder geschikt voor kleipleister en andere ademende ondergronden, maar ook voor andere overschilderbare en absorberende pleisters (van kalk, gips, cement) of houtsnippers, papieren behang en vlies, gips- of vezelplaten, plamuur en ook beton. Het beste is om eerst op een onopvallende plek de verfapplicatie, dekkracht en slijtvastheid te testen.

  Instructies

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 206006

   Kartonnen doos met 14 staalkaarten van de volgende kleikleuren: Pale Clay, Natural Linen, Rose Pepper, Light Amber, Siberian Moss, Flintstone Lane alsook Wrapping Paper, Matcha Garden, Granite Mountain, Salt Toffee, Cedar Wood, Tinted Leather en Norfolk Reed. In een kartonnen doos. 13,5 × 4,5 × 2,5 cm. Gewicht 32 g.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen