Menu
Mifuko

Mifuko mand medium

Mifuko
Mifuko mand medium
  € 54,90
  € 39,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Veelzijdig. Manden en tassen van gerecycled plastic.

  Mifuko is Swahili en betekent zak. En aangezien de samenwerking tussen het ontwerpersduo Minna Impiö en Mari Martikainen en de Keniaanse vrouwen begon met tassen en manden, noemden de twee Finnen hun bedrijf naar hen. Traditioneel worden de manden volledig van sisal gemaakt, maar nu gebruiken de vrouwen ook gerecycled plastic. Voor onze manden wordt daarom sisal gebruikt in de schering en gerecycleerd plastic in de inslag, waardoor ze bestand zijn tegen water en vuil en op vele manieren kunnen worden gebruikt: als organisatoren in de badkamer, kinderkamer of studeerkamer, voor knutselgerei, kranten, groenten en fruit of (met de passende waterdichte afwerking binnenin) als plantenbakken voor de vensterbank. Gemaakt als een grote tas met leren handvatten, breidt het scala aan gebruiksmogelijkheden zich uit en kunt u hem gebruiken als wasmand of om brandhout, de boodschappen op de markt of zelfs strandspullen in te vervoeren.

  Trouwens, u kunt zien wie uw mand heeft geweven op het bijgevoegde bord, waar de vrouwen hun naam ondertekenen.

  Mifuko - Keniaanse traditie in Finse ontwerpen.

  De ontwerpen van het Finse label Mifuko worden niet alleen gekenmerkt door Keniaanse traditie en vakmanschap, maar de producten worden ook in Kenia vervaardigd. De samenwerking met de Keniaanse handwerksters kwam tot stand door de langdurige banden tussen de twee Mifuko-ontwerpers en Kenia. Mifuko werkt nu met ongeveer 400 vrouwen die voornamelijk op het platteland wonen en tapijten weven, manden vlechten of tassen en sieraden maken. Eerlijke betaling en langdurige zakenrelaties zijn evenzeer een prioriteit als de vaardigheden en traditionele productietechnieken die in de ontwerpen van de producten zijn verwerkt. De vrouwen krijgen de kans om hun kennis uit te breiden en door te geven aan jongere vrouwen. Ze kunnen hun eigen netwerk opbouwen en eindelijk iets bijverdienen voor hun levensonderhoud, want voornamelijk de vrouwen en hun gezinnen werken in de landbouw. Pas als hun eigen velden zijn bewerkt en de dieren zijn verzorgd, weven ze tapijten of maken ze manden en tassen voor Mifuko, waarmee ze een extra inkomen verdienen dat hen vaak door tijden van droogte redt.

  Minna Impiö en Mari Martikainen hebben Mifuko laten certificeren als lid van de Wereldorganisatie voor eerlijke handel (WFTO), wat inhoudt dat eerlijke handel en eerlijke lonen permanent worden toegepast en gecontroleerd en dat bij de productie van de producten rekening wordt gehouden met ecologische compatibiliteit en arbeidsveiligheid. Bovendien financieren zij projecten die het leven van de arbeiders en hun gezinnen verbeteren, bijvoorbeeld de bouw van sanitaire voorzieningen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 33575

   Gemaakt van plastic en sisal, herkomst Kenia. Kleur zwart-wit. De mand is handgemaakt in Kenia, afmetingen en gewicht kunnen daarom licht variëren en er kunnen kleine onregelmatigheden in de stof voorkomen. Hoogte 33 cm, Ø 27 cm. Gewicht 560 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen