Menu

Meubelknop messing

Groot
Meubelknop messing Groot
Meubelknop messing
Groot
Groot
3,80 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
uitverkocht, niet langer beschikbaar

Algemene informatie

Metaalwaren uit Lüdenscheid.

Waar zou het anders vandaan moeten komen, zou je je kunnen afvragen, aangezien de metaalbewerking al eeuwenlang stevig verankerd is in deze oude industriestad in het Sauerland. Als een daar gevestigd bedrijf vandaag de dag nog zo'n breed assortiment zelfgeproduceerde historische meubelbeslag aanbiedt als het in 1873 opgerichte familiebedrijf F. Tütemann, dan mag dat toch opmerkelijk worden genoemd. In tegenstelling tot Tütemann hebben veel concurrenten de oude vormen en modellen allang opgegeven (of importeren ze volledig uit het Verre Oosten). Hier brengen wij u een selectie van meubelgrepen uit de messing reeks van het bedrijf.

Van nut tot versiering. Meubilair

Historisch gezien was beslag in de eerste plaats bedoeld om de bruikbaarheid van een meubelstuk te vergroten en werd het in de eerste plaats gekozen om zijn praktisch nut. Afschermingen beschermden tegen slijtage op bijzonder belaste plaatsen zoals laden, grendels, hoeken en randen; deurknoppen en ladegrepen moesten bijzonder stevig zijn. De decoratieve waarde van dergelijke voorwerpen werd daarentegen pas in de loop der eeuwen erkend - zo werden er vanaf ongeveer de 12e eeuw te allen tijde armaturen vervaardigd die een stijlbepalend effect hadden voor hun tijdperk. De fase van de Art Nouveau was bijzonder productief met zijn veelheid aan speelse florale ornamenten.

Europese variëteit. Onze selectie...

Niettemin ligt in ons assortiment de nadruk op het materiaal en de herkomst van de afzonderlijke artikelen en minder op de eeuw waaruit zij stammen. Wij vermijden goedkope imitaties uit India en China en blijven in plaats daarvan in Europa - en daar in streken waar de productie van dergelijk meubilair van oudsher thuis was.

... Uw ontwerpopties

U kunt het beslag gebruiken om een oud meubelstuk te verfraaien of om bestaande, eventueel defecte onderdelen te vervangen door functionerende, om een lang gekoesterde eenvoudige rommelmarktvondst met eenvoudige middelen op te waarderen of misschien om een zelfgemaakt meubelstuk helemaal nieuw uit te rusten met wieltjes of handgrepen.

Productinformatie

Artikel nummer 32348

Gedraaid uit het vaste materiaal. Een houtschroef voor bevestiging aan het meubel wordt meegeleverd - deze handgreep is dus heel gemakkelijk te bevestigen.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu