Menu

Merino wollen kinderdeken

Natuur
Exclusief
Merino wollen kinderdeken
Natuur
€ 139,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

Niet zonder mijn knuffeldoekje

Niet alleen sinds Linus uit de Peanuts die we kennen: Leven zonder je eigen deken is mogelijk, maar oncomfortabel. Zoals Linus niet zonder zijn knuffeldoekje kan, zo nestelt ook ons kroost zich graag in de zachte, verwarmende geborgenheid van een wollen deken: in de beginnende kilte van een zomeravond op het terras, op de bank tijdens een gezamenlijke familieavond, op bed tijdens het lezen en voorlezen en zelfs tijdens de reis, wanneer de vraag "Wanneer zijn we er?" minder vaak gesteld wordt en de zwaarte van de oogleden toeneemt.
Deze kinderdeken is niet alleen qua afmetingen afgestemd op de allerkleinsten, maar is dankzij het natuurlijke materiaal ook een begeleider voor het hele jaar: geweven van fijne merinowol is hij aangenaam warm en tegelijkertijd zo ademend en temperatuurregulerend dat misschien wel de persoon op de zomerse tuinbarbecue, maar zeker niet uw kind, drijfnat van het zweet zal worden. De deken van merinowol is typisch robuust en slijtvast, en met stoïcijnse waardigheid en kalmte kan hij zelfs met energie worden gehanteerd wanneer het laatste stukje wordt uitgetrokken om lekker te gaan liggen. Tenslotte zorgen de netjes afgebiesde randen ervoor dat de wollen deken zijn vorm en omlijsting behoudt.

Merino wol. Fijn, zacht, natuurlijk waardevol

Twee fundamentele eigenschappen maken merinowol zo'n waardevol materiaal voor kinderkleding en woningtextiel.
1. Het uitstekende temperatuur regulerende effect:
Merino schapen produceren een uitgesproken zachte, fijne wol, waaraan de dieren hun veel geroemde veerkracht te danken hebben. Zelfs de soms extreme temperatuurverschillen in hun natuurlijke omgeving kunnen merinosschapen niet deren: Bij koud weer zijn de licht gekroesde wolvezels bijzonder doeltreffend in het opslaan van natuurlijke lichaamswarmte; bij warm weer nemen de vezels veel lichaamsvocht op en voeren dit af naar de omgeving met een verkoelend effect. Tenslotte is merinowol dankzij de zeer fijne wolvezels bijzonder huidvriendelijk; zelfs wolgevoelige mensen voelen zich er prettig in.
2. De natuurlijke onderhoudsvriendelijke eigenschappen:
Kindertextiel moet niet alleen tegen een stootje kunnen, het moet ook onderhoudsvriendelijk zijn. Zuivere scheerwolvezels bieden dit enorme voordeel: zij hebben een ruw oppervlak en een natuurlijk gehalte aan wolvet (lanoline). Daarom is zuiver scheerwol zelfreinigend - vuildeeltjes hebben het moeilijk om zich aan het ruwe oppervlak van de vezel te hechten. Het is dus vaak voldoende om het kledingstuk te luchten en het opgedroogde vuil eruit te borstelen.

Productinformatie

Artikel nummer 206154

100% scheerwol, herkomst Zuid-Amerika. Basisgewicht 280 g/m². Handwas of chemisch reinigen. De randen zijn rondom gebonden. Gemaakt in Oostenrijk.
145 × 100 cm. Gewicht 500 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu