Menu

Manufactum Wortelspade Roestvrij Staal

Manufactum Wortelspade Roestvrij Staal
€ 199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Onze wortelspade is het perfecte voorbeeld van hoe we goede dingen nog beter kunnen maken. Let op details zoals de verlengde, met messing klinknagels bevestigde uitloop en de handgreep van geolied essenhout. De hele gereedschapskop is met de hand gesmeed en de lemmetranden zijn inderdaad vlijmscherp - een spade waarmee u zelfs woekerende bamboewortels met succes te lijf kunt gaan.

Praktisch voor het werken in bestaande plantages: De smalle vorm van het blad maakt nauwkeurig werken mogelijk bij het verwijderen van overwoekerde wortels of het verdelen van grote kruidachtige planten. De inkeping in het geslepen lemmet zorgt ervoor dat de wortel er niet afglijdt.

Het Manufactum tuingereedschap. Handgesmeed

Goed gereedschap kan - in de kleine momenten dat het de inspanning die gewoonlijk bij het gebruik ervan komt kijken compenseert door "mee te werken" en in ruil daarvoor een aangename functionele en haptische ervaring te bieden - nog tientallen jaren lang gevoelens opwekken.

De stalen onderdelen

Wij hebben twee verschillende roestvrije staalsoorten die worden verwerkt op Sneeboer in Noord-Holland: een hogere, taaiere legering voor de veren en dichtingsringen van de handvathouders en een lagere, beter smeedbare legering voor de functionele onderdelen. Wij hebben de veren en dichtingsringen op alle gereedschappen laten verlengen, wat een grotere stabiliteit tijdens het werk garandeert en minder kans op breuk van het onberispelijke handvat. De tules zijn permanent en stevig bevestigd met koperen klinknagels.

De handgrepen

Essenhout is een vanzelfsprekendheid. Er wordt echter alleen hout gebruikt waarvan de nerf zo verticaal mogelijk is gecontroleerd. Dit beperkt het risico op breuk tot een minimum en garandeert de zwenkstabiliteit die kenmerkend is voor een echt goede gereedschapssteel. Om het zuiver geschuurde oppervlak verder te verfijnen, wordt het hout ten slotte behandeld met vernis op basis van lijnolie.

Productinformatie

Artikel nummer 80284

Roestvrijstalen lemmet met loopvlak, handgesmeed, 22 x 11 cm. Steel van essenhout. Gemaakt in Nederland.
Totale lengte 108 cm. Gewicht 1,6 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu