Menu

Mannen van de smid

Bruin (3343)
Mannen van de smid
Bruin (3343)
329,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Klassieke werkschoen. De smid

De Blacksmith kan worden omschreven als de klassieke Amerikaanse werkschoen. Het dateert uit het begin van de 20e eeuw toen Red Wing het platteland van Amerika begon te bedienen. De betrouwbare schoen werd gedragen in de landbouw en in smederijen - aan dit laatste ontleende het model zijn naam. Red Wing wijzigde de schoen lichtjes en hervatte de productie in 2014: Als buitenzool wordt nu bijvoorbeeld een Vibram®-zool gebruikt, waarvan het profiel zelfs op oneffen terrein grip biedt zonder visueel opdringerig te zijn. Het bovenmateriaal is een "Rough & Tough Leather" uit de eigen leerlooierij van het bedrijf, dat een korrelig, natuurlijk uiterlijk heeft door het verminderde gebruik van oppervlaktebehandelingen.

Red Wing Shoe Company. Olie-gelooid en Goodyear welted

Sinds 1905 maakt Red Wing, Minnesota, werkschoenen die bekend staan om hun uitstekende pasvorm en lange levensduur. Het volnerf rundleer waarvan de Red Wings worden gemaakt, wordt vervaardigd volgens een speciaal procédé dat eind jaren '40 werd ontwikkeld en voor Red Wing werd gepatenteerd: Het chroomgelooide leer dat voor de schoenen en laarzen wordt geleverd, wordt opnieuw gelooid in minerale olie, wat de Amerikaanse term "oil-tanned" betekent. Dit geeft het leer een vetgehalte van 22% (normaal is 8 tot 10%), waardoor het ondanks zijn materiaaldikte buitengewoon soepel is en tegelijk slijtvast en waterafstotend. De verwerking is ook geschikt voor dergelijk leer. Met het Goodyear proces wordt het stikken van het frame bij Red Wing machinaal op een geraffineerde manier uitgevoerd.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 14485

Bovenleder van koeienhuid (2-2,2 mm), met chroom en minerale olie gelooid. Ongevoerd bovenwerk, katoenen voering voorvoet. Metalen haken en oogjes. Binnenzool van rundsleder, rubberen zool (Vibram®), oliebestendig. Gemaakt in de VS.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu