Menu
Mifuko

Mandje met deksel

Mifuko
Mandje met deksel
  € 39,90
  € 29,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Geweven van papier. Kleine mand voor vele doeleinden

  Mifuko is Swahili en betekent zak. En aangezien de samenwerking van het ontwerpersduo Minna Impiö en Mari Martikainen met Keniaanse vrouwen begon met tassen en manden, noemden de twee Finnen hun bedrijf eenvoudigweg naar hen. Sinds het begin in 2009 is het assortiment van Mifuko vele malen gegroeid, met de nadruk op producten die handgemaakt zijn van natuurlijke, duurzame materialen uit de regio. Zo worden de tassen en manden van Mifuko gemaakt van sisal, milulu-gras, palmbladeren, olifantengras of papieren koorden, maar er wordt ook gerecycled plastic gebruikt. De containers zijn niet alleen bedoeld voor transportdoeleinden, maar ook als veelzijdige opslag- en organisatiehulpmiddelen in huis. Deze kleine mand met deksel kan ook in het hele huishouden worden gebruikt: in de keuken als brood- of fruitmand en voor keukengerei, of hij houdt de boel netjes in de badkamer of de kinderkamer. Mand en deksel zijn met de hand geweven van een koord gedraaid van ongebleekt papier. Trouwens, u kunt zien wie uw mand heeft geweven op het bijgevoegde bord, waar de vrouwen hun naam ondertekenen.

  Mifuko - Keniaanse traditie in Finse ontwerpen.

  De ontwerpen van het Finse label Mifuko worden niet alleen gekenmerkt door Keniaanse traditie en vakmanschap, maar de producten worden ook in Kenia vervaardigd. De samenwerking met de Keniaanse handwerksters kwam tot stand door de langdurige banden tussen de twee Mifuko-ontwerpers en Kenia. Mifuko werkt nu met ongeveer 400 vrouwen die voornamelijk op het platteland wonen en tapijten weven, manden vlechten of tassen en sieraden maken. Eerlijke betaling en langdurige zakenrelaties zijn evenzeer een prioriteit als de vaardigheden en traditionele productietechnieken die in de ontwerpen van de producten zijn verwerkt. De vrouwen krijgen de kans om hun kennis uit te breiden en door te geven aan jongere vrouwen. Ze kunnen hun eigen netwerk opbouwen en eindelijk iets bijverdienen voor hun levensonderhoud, want voornamelijk de vrouwen en hun gezinnen werken in de landbouw. Pas als hun eigen velden zijn bewerkt en de dieren zijn verzorgd, weven ze tapijten of maken ze manden en tassen voor Mifuko, waarmee ze een extra inkomen verdienen dat hen vaak door tijden van droogte redt.

  Minna Impiö en Mari Martikainen hebben Mifuko laten certificeren als lid van de Wereldorganisatie voor eerlijke handel (WFTO), wat inhoudt dat eerlijke handel en eerlijke lonen permanent worden toegepast en gecontroleerd en dat bij de productie van de producten rekening wordt gehouden met ecologische compatibiliteit en arbeidsveiligheid. Bovendien financieren zij projecten die het leven van de arbeiders en hun gezinnen verbeteren, bijvoorbeeld de bouw van sanitaire voorzieningen.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207336

   Mand en deksel geweven van papier. Ø 15 cm, hoogte 16 cm, met deksel 18 cm. Gewicht 200 g. Gemaakt in Kenia.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen