Menu
Lochcarron of Scotland

Maagdelijke wollen deken houndstooth

Beige-blauw
Exclusief
Lochcarron of Scotland
Maagdelijke wollen deken houndstooth
Beige-blauw
  Beige-blauw
  € 249,00
  € 169,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Exclusief

  Lochcarron of Scotland weeft normaal gesproken uitsluitend sjaals met dit patroon en van deze wolmix. Het wordt speciaal voor Manufactum gebruikt voor deze twee dekens - uiteraard in dezelfde fijne wolkwaliteit. Om ze in de juiste maat te kunnen weven, moet het weefgetouw telkens opnieuw worden ingesteld, wat tijdrovend en arbeidsintensief is, omdat dit met de hand gebeurt en het patroon complex is.

  Schotse tartan gemaakt van Britse wol.

  Een mengsel van fijne Bluefaced Leicester-wol en slijtvaste Masham wordt gebruikt voor de deken, die wordt gemaakt tot een soepele en ongewoon zachte stof voor Britse wol. De gedempte kleuren van dit eigen ruitmotief, dat van een afstand gezien doet denken aan een ruitpatroon, zijn harmonieus op elkaar afgestemd. Pas bij nadere beschouwing besef je dat de strepen zelf als het ware diagonaal gestreept zijn, waardoor het houndstooth-achtige patroon ontstaat. Lochcarron gebruikt gewoonlijk de zachte scheerwolmix en deze tartan uitsluitend voor fijne sjaals. Lochcarron weeft er speciaal voor ons een deken van, die wij in twee kleuren aanbieden.

  Lochcarron of Scotland - Specialist voor tartans.

  Tartans horen bij Schotland, net als single malt, doedelzakken en kilt. De beroemde ruitjespatronen vinden hun oorsprong in de Highlands in het noorden van Schotland. Patronen en kleuren varieerden aanvankelijk regionaal, waarschijnlijk omdat de wol werd geverfd met planten, mossen en bessen uit de desbetreffende regio. Dit leidde later tot de toewijzing van bepaalde tartans aan de individuele clans. Duizenden van deze patronen zijn nu bekend en staan sinds 2009 geregistreerd in het Scottish Register of Tartans. Lochcarron of Scotland is sinds 1892 gespecialiseerd in tartans en de weverij in Selkirk in het zuiden van Schotland heeft meer dan 600 verschillende patronen in haar repertoire. Het weven gebeurt op traditionele wijze, wat zeer tijdrovend is, omdat de afzonderlijke strepen - de "setts" - van het tartanpatroon worden gemaakt van garens die dienovereenkomstig worden geverfd. Bovendien moet het weefgetouw opnieuw worden ingesteld, niet alleen voor elke tartan, maar ook voor elke afzonderlijke maat van het geweven stuk - dit gebeurt nog steeds met de hand. Warping, of het opzetten van de warpstraal, is bijzonder tijdrovend: Naast historische tartans zoals Blackwatch of Royal Stewart weeft Lochcarron of Scotland ook een verscheidenheid aan nieuwe patronen en tweedstoffen. Nieuwe wol en zachte lamswol, deels afkomstig van Britse schapenrassen, en fijne kasjmier worden gebruikt. Alle productiestappen vinden plaats in het hoofdkantoor van het bedrijf in Selkirk, van het draaien en weven op oude traditionele en moderne weefgetouwen tot de afwerking en confectie. Alleen het spinnen en verven gebeurt in Yorkshire, Engeland.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204221

   100% scheerwol, herkomst Groot-Brittannië. Basisgewicht 255 g/m². Stomerij. Gemaakt in Groot-Brittannië. 140 × 180 cm incl. franjes, gewicht 640 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten