Menu

Louis Poulsen Staande Lamp Opaal Glas PH 3½-2½

PVD
Louis Poulsen Staande Lamp Opaal Glas PH 3½-2½
PVD
1.850,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Let op de toeslag voor bulk.

Algemene informatie

Slanke elegantie

Deze staande lamp is ontworpen op basis van het principe van een reflecterend driekappensysteem dat het meeste licht naar buiten richt. De lampenkappen zijn gemaakt van mondgeblazen, geëmailleerd drielaags glas. Ze zijn glanzend aan de buitenkant en mat gezandstraald aan de binnenkant, wat resulteert in een zachte en diffuse lichtverdeling. De metalen onderdelen van messing zijn verchroomd of zwart gemetalliseerd, afhankelijk van de uitvoering. Dit laatste gebeurt met het zogenaamde PVD-procédé (de afkorting staat voor "physical vapour deposition"), een stukje toegepaste spitstechnologie. Bij dit procédé worden de onderdelen onder negatieve druk met titaan opgedampt, en de resulterende coating van titaannitride vormt een fijn, homogeen oppervlak met zeer harde kristallen - een procédé dat ook wordt gebruikt voor het coaten van snijgereedschap in de metaalindustrie. Door zijn bijzondere esthetiek - het uiterlijk van het oppervlak varieert van hoogglanzend zwart chroom tot hematiet - wordt deze coating ook steeds meer gewaardeerd in niet-industriële contexten.

Symbiotische verbinding: Poul Henningsen en Louis Poulsen

De armaturen van de Deense fabrikant Louis Poulsen zijn al decennialang een referentie. Niet in de laatste plaats dankzij Poulsens samenwerking met Poul Henningsen (1894-1967): Henningsen wilde armaturen die absoluut niet-verblindend, indirect licht leveren en tegelijkertijd een efficiënte lichtopbrengst bieden; hij verrichtte baanbrekend werk op het gebied van lichtstructuur, schaduwwerking, reflectie en lichtweergave. Kortom: zijn werk vormt de hoeksteen volgens welke Louis Poulsen ook vandaag nog verlichtingsarmaturen fabriceert.

De logaritmische spiraal

Henningsen ontwierp een buitengewoon flexibel verlichtingssysteem waarbij de kap van een armatuur bestaat uit verschillende segmenten die variëren in grootte, materiaal en oppervlak, afhankelijk van het doel van de armatuur. Hun verhoudingen zijn afgeleid van de logaritmische spiraal, een wijdverbreide structuur in de natuur - van slakkenhuizen tot lagedrukwervelingen tot spiraalvormige sterrenstelsels. Dit principe slaagt erin het directe licht perfect af te schermen en tegelijkertijd het indirecte licht gelijkmatig te verspreiden.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 70014

Tinten van opaal glas. Messing voet en standaard. Zwarte kunststof kabel met tussenschakelaar, lengte 2,6 m. Euro stekker. Socket E 27 (max. 100 W). Hoogte 131 cm, kap Ø 33 cm, voet Ø 24 cm. Gewicht 7,3 kg. Geleverd zonder gloeilamp.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu