Menu

Louis Poulsen Staande Lamp Opaal Glas PH 3½-2½

PVD
Louis Poulsen Staande Lamp Opaal Glas PH 3½-2½
PVD
  PVD
  € 1.850,00
  € 1.169,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Slanke elegantie

  Deze vloerlamp is ontworpen volgens het principe van een reflecterend drie-kappen-systeem dat het meeste licht naar buiten richt. De kappen zijn gemaakt van mondgeblazen, geopaliseerd drielaags glas. Ze zijn glanzend aan de buitenkant en mat gezandstraald aan de binnenkant, wat resulteert in een zachte en diffuse lichtverdeling. De metalen onderdelen van messing zijn, afhankelijk van de uitvoering, verchroomd of zwart gemetalliseerd. Dit laatste gebeurt via het zogenaamde PVD-proces (de afkorting staat voor "physical vapour deposition"), een stukje toegepaste spitstechnologie. In dit proces worden de onderdelen onder negatieve druk met titanium opgedampt, en de resulterende coating van titaniumnitride vormt een fijn, homogeen oppervlak met zeer harde kristallen - een proces dat ook wordt gebruikt voor het coaten van snijgereedschap in de metaalindustrie. Vanwege de bijzondere esthetiek - het uiterlijk van het oppervlak varieert tussen hoogglanzend zwart chroom en hematiet - wordt deze coating ook steeds meer gewaardeerd in niet-industriële contexten.

  Symbiotische verbinding: Poul Henningsen en Louis Poulsen

  De lampen van de Deense fabrikant Louis Poulsen zijn al tientallen jaren een referentie. Niet in de laatste plaats dankzij Poulsens samenwerking met Poul Henningsen (1894-1967): Henningsen wilde armaturen die absoluut niet-verblindend, indirect licht geven en tegelijkertijd een efficiënte lichtopbrengst hebben; hij verrichtte baanbrekend werk met betrekking tot lichtstructuur, slagschaduwen, reflectie en lichtweergave. Kortom: zijn werk vormt de hoeksteen volgens welke Louis Poulsen vandaag de dag nog steeds armaturen produceert.

  De logaritmische spiraal

  Henningsen bedacht een buitengewoon flexibel verlichtingssysteem waarbij de kap van een armatuur bestaat uit verschillende segmenten die afhankelijk van het doel van de armatuur variëren in grootte, materiaal en oppervlak. Hun verhoudingen zijn afgeleid van de logaritmische spiraal, een veel voorkomende structuur in de natuur - van slakkenhuizen tot lagedrukwervelingen en spiraalvormige sterrenstelsels. Dit ontwerpprincipe slaagt erin het directe licht perfect af te schermen en tegelijkertijd het indirecte licht gelijkmatig te verspreiden.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 70014

   Tinten van opaal glas. Messing voet en standaard. Zwarte plastic kabel met tussenschakelaar, lengte 2,6 m. Eurostekker. Stopcontact E 27 (max. 100 W). Hoogte 131 cm, kap Ø 33 cm, voet Ø 24 cm. Gewicht 7,3 kg. Geleverd zonder lamp.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu