Menu

Linnen batist dekbedovertrek

Leigrijs - 135 × 200 cm
Linnen batist dekbedovertrek
Leigrijs - 135 × 200 cm
269,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Fijne batist. Verkoelend linnen

Voor dit bedlinnen gebruikt Schlitzer Leinen-Industrie Driessen een batist van uiterst fijn linnen. Het beste Europese langvezelige vlas wordt tot fijn garen gesponnen en in een dichte platbinding geweven. Het garenaantal van Nm 26 in de schering en Nm 33 in de inslag zorgt voor een dichte, gelijkmatige weving, de stof is zeer glad en voelt zacht aan. Beddengoed van dit materiaal is licht en luchtig en aangenaam voor de huid. Vooral in de zomer is linnen ideaal als beddengoed, omdat het snel vocht opneemt, maar het even snel weer kan afgeven en dus een verkoelend effect heeft. Bovendien is linnen ongevoelig, vuilafstotend en duurzaam.

Het beddengoed wordt niet verder afgewerkt, alleen voor de verwerking ondergaat het linnenweefsel een speciale voorwas, waardoor het zachter wordt en een levendig, volumineus oppervlak krijgt. Als u de overtrekken na het wassen kort centrifugeert, te drogen hangt en ze vervolgens strijkt, zullen ze hun gladde oppervlak terugkrijgen.

Beste oorsprong. Europees linnen

Samen met Opper-Lusitz en Vlaanderen is Hessen een van de traditionele textielgebieden van Europa. Eeuwenlang verbouwden de landbouwers er vlas, verwerkten en sponnen het; de linnen garens werden geweven in hun eigen ateliers en, uiteraard, in de talrijke weverijen. Slechts enkele linnenweverijen zijn er tot op heden in geslaagd te overleven, één daarvan is de linnenindustrie Driessen in Schlitz. Het is niet alleen gespecialiseerd in het weven van linnen, maar is ook bedreven in het vervaardigen van de beste halflinnen en katoenen stoffen.

Productinformatie

Artikel nummer 12965

100% linnen. Oorsprong Europa. Basisgewicht 146 g/m2. Aantal draden in de ketting Nm 26, in de inslag Nm 33. Machinewasbaar tot 60 °C. Niet in de droogtrommel. Krimp 2%. Bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong: parelmoeren knopen. Gemaakt in Duitsland.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu