Menu

Lauscha dennenappel ijslak wit

Lauscha dennenappel ijslak wit
€ 11,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
momenteel niet beschikbaar
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Kerst dennenappels

Mondgeblazen en beschilderd met ijsvernis. Met aangehechte ophangogen van metaal.

IJsglitter op de kerstboom

De glasblazerij Greiner-Mais in Lauscha is al meer dan 150 jaar in handen van de familie. Een van hun voorvaderen, de kerstboomornamentenblazer Christian Günter Greiner-Mai, leverde vanaf 1830 aantoonbaar kleine mondgeblazen glazen vruchten die werden gebruikt voor de vervaardiging van kettingen en ornamenten. Dit gaf al snel aanleiding tot de eerste glazen boomornamenten voor Kerstmis.

Net als nu worden de ornamenten - kerstballen, dennenappels, ijspegels, bellen of olijven - voor de vlam van de gasbrander uit doorzichtige glazen kolven geblazen, geboetseerd en in een zilveroplossing gedompeld. Dit moet enige tijd drogen voordat de ijsvernis kan worden aangebracht met fijne kwastjes van eekhoornstaarthaar. Helemaal aan het eind is het kroontje bevestigd, de kleine metalen ophanglus.

Productinformatie

Artikel nummer 15233

Ø 3,3 cm, hoogte 8,5 cm. Gewicht per kegel 7 g. 4 stuks.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu