Menu

Lampadina tafellamp

Turquoise
Lampadina tafellamp Turquoise
Lampadina tafellamp
Turquoise
110,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.05.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

De kleine armatuur voor plaatsing op tafel, plank of ook als armatuur op de vensterbank geeft direct en diffuus licht. De voet van geanodiseerd aluminium is tevens een kabeloproller. Tot de leveringsomvang behoort ook de grote globe-lamp, die reeds in het oorspronkelijke ontwerp met haar gedeeltelijk gematteerd oppervlak, bedoeld als verblindingsafscherming, een opvallend onderdeel van de armatuur was.

Kabel: L 230 cm. Euro stekker. Socket: E27. LED-lamp inbegrepen: 2 W, 2.700 K, 200 lm.

Achille Castiglioni is een oude meester van het Italiaanse design. Samen met zijn broers Livio en Pier Giacomo richtte hij in 1944 een architectenbureau op in Milaan en drukte hij met zijn creaties op het gebied van productontwerp en architectuur zijn stempel op een halve eeuw Italiaanse designtaal. Wat zijn ontwerpen onderscheidt, is zijn humoristische en speelse benadering van design. Kenmerkend is het gebruik van elementen die de kijker kent uit andere contexten. Typisch voor dit soort decontextualisering is bijvoorbeeld de filmrol die de basis vormt van de LAMPADINA lamp. Oorspronkelijk was het bedoeld als geschenk voor bezoekers van de nieuw gebouwde showroom van de fabrikant van verlichtingsarmaturen FLOS in Milaan. Deze filmspoel dient ook als spoel voor de voedingskabel. De armatuur heeft bijna geen onderdelen meer. Aangevuld met een lampvoet - oorspronkelijk uitgerust met een tuimelschakelaar, nu met een tuimelschakelaar - wordt het een extra armatuur op veel verschillende plaatsen in de woon- en werkruimte. Dit sympathieke ontwerp is archetypisch voor Castiglioni's werk.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 205881

Afmetingen: Ø 12,5 × H 8,8 cm, met lamp: 24 cm
Gewicht: 320 g
Materiaal: aluminium, kunststof
Ontwerp : Achille Castiglioni
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Neem contact met ons op

Of het nu gaat om advies, reserveonderdelen of speciale verzoeken - onze klantenservice behandelt al uw vragen en zorgen op een persoonlijke en goed onderbouwde manier.

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag bereiken op 0800 26 26 101 of op elk gewenst moment op info@manufactum.nl

.

Cadeaubonnen

Het is goed voor alles: Met onze PDF-cadeaubonnen kan je kiezen uit het volledige Manufactum-assortiment. Kies een motief dat je kan versturen via e-mail of uitprinten en persoonlijk aanbieden, onmiddellijk na het plaatsen van je bestelling.

Bestel Nu
Menu