Menu

Lampadina tafellamp

Turquoise
Lampadina tafellamp
Turquoise
  € 110,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  De kleine armatuur voor plaatsing op tafel, plank of ook als armatuur op de vensterbank geeft direct en diffuus licht. De voet van geanodiseerd aluminium is tevens een kabeloproller. Bij de levering is de grote gloeilamp inbegrepen, die al in het oorspronkelijke ontwerp met zijn gedeeltelijk gematteerde oppervlak als verblindingsbescherming een opvallend onderdeel van de armatuur was. Kabel: L 230 cm. Eurostekker. Stopcontact: E27. Inclusief LED lamp: 2 W, 2.700 K, 200 lm. Achille Castiglioni is een oude meester van het Italiaanse design. Samen met zijn broers Livio en Pier Giacomo richtte hij in 1944 in Milaan een architectenbureau op en gaf hij met zijn creaties op het gebied van productontwerp en architectuur vorm aan een halve eeuw Italiaanse designtaal. Wat zijn ontwerpen onderscheidt is zijn humoristische en speelse benadering van design. Typisch is het gebruik van elementen die de kijker uit andere contexten kent. Typisch voor dit soort decontextualisering is bijvoorbeeld de filmrol die de voet van de LAMPADINA-lamp vormt. Oorspronkelijk was het bedoeld als geschenk voor de bezoekers van de nieuw gebouwde showroom van de armaturenfabrikant FLOS in Milaan. Deze filmrol dient ook als spoel voor de voedingskabel. De armatuur heeft nauwelijks meer onderdelen. Aangevuld met een lampvoet - oorspronkelijk voorzien van een tuimelschakelaar, nu met een tuimelschakelaar - wordt het een extra armatuur op veel verschillende plaatsen in de woon- en werkruimte. Dit sympathieke ontwerp is archetypisch voor Castiglioni's werk.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 205881

   Afmetingen: Ø 12,5 × H 8,8 cm, met bol: 24 cm
   Gewicht: 320 g
   Materiaal: Aluminium, kunststof
   Ontwerp: Achille Castiglioni
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu