Menu

Lager kompas Meridian Pro

Lager kompas Meridian Pro
139,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
momenteel niet beschikbaar
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Georiënteerd ten alle tijden.

Dit zeer nauwkeurige peilingkompas garandeert oriëntatie op elk moment van de dag of de nacht en dus onafhankelijkheid van satellietondersteuning en elektronische hulpmiddelen. Het is afkomstig van Kasper & Richter, een Frankisch bedrijf dat in 1920 werd opgericht voor het ontwerpen en vervaardigen van mechanische precisie-instrumenten, die aanvankelijk voor industriële klanten werden geproduceerd. In de loop der tijd werd een uitgebreide reeks tel-, meet- en oriëntatie-instrumenten toegevoegd, waaronder instrumenten voor professionele gebruikers zoals geologen en berggidsen. Kasper & Richter hebben ons richtingskompas ontwikkeld op basis van het model dat zij in grote aantallen voor de Nederlandse strijdkrachten hebben geproduceerd. De technologie is gebaseerd op de gepatenteerde kompassen van de Wilkie-fabriek, opgericht door Wilhelm Kienzler, die in het begin van de jaren 1970 de meridiaanbehuizingen produceerde die Kasper & Richter vandaag nog steeds gebruiken. Binnenin bevindt zich een zwevende, van saffier voorziene 360° precisie windroos (elke graad gemarkeerd, elke 10e graad numeriek, tegenloopschaal), die vloeistofgedempt is, waardoor de trillingen worden vertraagd en de afleesnauwkeurigheid dus aanzienlijk wordt vergroot. De thermo-elastische vloeistofcapsule die in het Wilkie-systeem wordt gebruikt, is uitzonderlijk, waardoor zich geen storende luchtbellen kunnen vormen in het temperatuurbereik van -30 °C tot +70 °C. Alleen voor ons bedekt Kasper & Richter zowel de 360° schaalverdeling op de metalen draaibare ring als de complete kompasroos met duurzame lichtgevende speciale verf. Het gebruik van het kompas is veel gemakkelijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Welke gegevens precies met het kompas kunnen worden bepaald en hoe dat moet, wordt ongebruikelijk duidelijk uitgelegd op de website van de fabrikant: www.kasper-richter.de/text/spezial/faq.html.

Productinformatie

Artikel nummer 20245

Behuizing van gegoten aluminium, zwart gepoedercoat. Deksel met polycarbonaat venster, lagerlijn en beschermbeugel. Metalen roterende ring. Prisma scharnierend en in hoogte verstelbaar. Duimhouderring. Contactrand met centimeter- en inch-verdeling. Met ronde bel en 1/4" schroefdraad voor een statiefbevestiging. Gemaakt in Duitsland.
Hoogte 3 cm, breedte 6,5 cm, diepte 9,5 cm. Gewicht 200 g. Met gebruiksaanwijzing.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu