Menu
Benediktinerabtei Maria Laach

Laacher bord klein

Benediktinerabtei Maria Laach
Laacher bord klein
  € 19,90
  € 12,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Voor een plakje cake, een klein hapje tussendoor of als schoteltje.

  Handgemaakt: Laach refectieservies

  Dit handgemaakte servies komt uit het keramiekatelier van de abdij van Maria Laach. Het uitgangspunt is de Laach soepkom, die gebruikt wordt voor de maaltijden in de eetzaal van de monniken. Deze eenvoudige kom van steengoed en ook de andere delen van het servies worden traditioneel gegoten met Westerwald-klei in gipsen mallen of gedraaid op de draaischijf (borden en mokken). Het glazuur is transparant en brengt de eigenschappen van de klei duidelijk naar voren; het is voedselveilig en geschikt voor de vaatwasser. Alle stukken zijn gemaakt met intensief materiaalgebruik en daardoor robuust, maar ze zijn dunner op plaatsen waar dat functioneel nodig is: op de randen van kopjes, kommen en mokken. De decoratie in Laacher Blau wordt met de hand aangebracht. De monniken gebruiken soms zelf het servies bij hun maaltijden.

  Keramiek van Maria Laach

  De productie van keramische voorwerpen heeft een lange traditie op Benediktinerabtei Maria Laach in de Eifel. Het klooster ligt in een streek die al eeuwenlang bekend staat om dit ambacht. Vooral in Maria Laach beleefde het in het begin van de 20e eeuw een nieuwe bloeiperiode dankzij de door Bauhaus opgeleide monnik Theodor Bogler. Nadat het keramiekatelier slechts een schimmig bestaan leidde, werd het enkele jaren geleden heropend. Het wordt momenteel geleid door Fr. Stephan. De meester-keramist Gabi Schöneberger en de porseleinschilder Andrea Lange werken met hem samen. Vandaag wordt er weer gewerkt, zowel klassiek op de draaischijf als in het gietproces dat Bogler heeft opgezet.

  Productinformatie

  Artikel nummer 32318

   Gemaakt van Westerwald porcellanato. Hoogte 2 cm, Ø 15,5 cm. Gewicht 320 g. Zonder beker.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters